Vissza
  • 2020.10.22
  • Wittmann Ildikó

Vitéz László, Kolompos és ökofoglalkozás az ünnepi hétvégén

Wittmann Ildikó programajánlója.

SZÍNHÁZ

Tekergő Orbán Ottó verseivel

A Kolibri Fészekben lesz ismét látható a Kolibri Színház csecsemőszínházi előadása, mely a József Attila-díjas költő, Orbán Ottó mára klasszikussá vált gyerekverseire épül. Október 25-én, vasárnap 9:30-kor és 11:00 órakor kezdődnek az előadások.

Részletek a színház honlapján.

Hab a tortán és Jakab

A Hab a tortán előadássorozaton most Dániel András Mit keresett Jakab az ágy alatt? (És mi történt ott vele?) című mesekönyvét mutatják be. A szereplőket Pető Kata és Porogi Ádám játsszák, és lesz zene is Kákonyi Árpáddal. Mindez a Virányosi Közösségi Házban, október 28-án, szerdán, 10 és 11 órától.

A belépés díjtalan, regisztráció és további információk a honlapon.

ÖKO

Legyél te is környezetvédő!

Kreatív ökofoglalkozással várja az öt-tíz éves gyerekeket Farkas Réka iparművész október 24-én, szombaton 11 órától a Mesemúzeumban.

Minden kicsit és nagyot szeretettel várnak!

Információ az intézmény honlapján.

ONLINE

Tóth Krisztina két kedves ismerősünkről, Malacról és Libáról mesél, (mi is írtunk a remek könyvről korábban, ITT megnézheted). Illés Andrea pedig a különféle királylányok életét tárja föl a gyerekek előtt a Hej, Dunáról online gyerekprogram nyolcadik eseményén. A zenét a Buborék együttes, a Csiga Duó Gyermekzenekar és a  Búgócsiga Zenede szolgáltatja.

Részletek itt.

Szivárvány leporelló

Saját, egyedi tervezésű leporellót lehet készíteni a Kassák Múzeum online kiállításának segítségével. A SzöSz-Műhely megmutatja, hogyan, és közben a színek viselkedéséről is sok új információ hangzik el. A kész munkákat be lehet küldeni e-mailben, kíváncsian várják!

Bővebb információ itt

CSALÁDI

Vitéz László és bográcsozás

„A 90 éves Normafa Síház szülinapi hétvégén a legkisebbekre is gondolunk és szombat délután hagyományőrző, vásári bábjátékra invitáljuk őket. Amíg a szülők a három fajta Bográtschunkból falatoznak, addig a Fabula Bábszínház Vitéz László és az ördögök című mutatós darabjával szórakoztatják a jókedvre vágyókat” – írják a szervezők. A programot szabad térre szánják, de hidegebb időben bent rendezik meg.

Facebook-esemény itt.

TÁNCHÁZ

A Kolompos Erzsébetligeten

Október 25-én, vasárnap 10:30-tól a Kolompos együttes várja a gyerekeket táncházi mulatságra az Erzsébetligeti Színházba. Kettő-nyolc évesek részvételére számítanak, a jó hangulat garantált.

Részletek az intézmény honlapján.

FILM

CINEMIRA az Akváriumban

Október 24-én és 25-én az Akváriumban harmadik alkalommal rendezik meg a CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivált. A filmvetítések, zsűrizés mellett interaktív filmes és animációs programokkal is várják a gyerekeket.

Fantasztikusan gazdag programjukról minden információ a honlapjukon.

Wittmann Ildikó