Fotó: unsplash.com
Vissza
  • 2020.05.08
  • MeseCentrum

Online programok tanuláshoz és szórakozáshoz a gyerekkönyvkiadóktól

A koronavírus-járvány miatt egyelőre csak online műsorokat tudunk ajánlani, most a különböző kiadók programjaiból szemezgettünk.

Kolibri kiadó – nyelvtanóra a melléknevekről

Bajzáth Mária, a mesepedagógia módszerének kidolgozója készített egy nagyon szórakoztató videós nyelvtanórát a melléknevekről, amelyből tényleg minden gyerek megtanulhatja, hogy mi is az a rejtélyes melléknév. Nem mellékesen a pedagógusok is elleshetik ennek a módszernek a gyerekközpontúságát és a tapasztalati szinten átadható tudást, valamint a mesélés csodálatos hatását. IDE kattintva látható a nyelvtanóra.

Tilos az Á – Érettségi megnyugtató

Bár már mindenhol megírták a diákok a magyarérettségit, mégsem haszontalan végignézni Vinczellér Katalin magyartanár megnyugtató előadás-sorozatát a kiemelt témákról. Jövőre is lesz érettségi! IDE kattintva látható a műsorfolyam.

Móra Negyedóra és Kerekítő

A Móra Kiadó sem tétlenkedett a karantén idején, a Kerekítő-sorozat szerzője, J. Kovács Judit rendszeresen jelentkezik élőben. ITT látható az egyik kerekítés.

Móra Negyedóra

Dávid Ádám, a kiadó szerkesztője Lázár Ervintől A fába szorult hernyó című mesét olvasta föl a szerző születésnapján. A vicces animációelemekkel dúsított mese garantáltan leköti a gyerekeket. ITT követhető a Móra Negyedóra 31. adása.

Cerkabella – Mesék minden mennyiségben

A #meselakaiado #olvasakiado #olvasaziro kihívásból a Cerkabella is alaposan kivette a részét. Kiss Ottó gyönyörű meséjéből, az Ati és a holdvilágból olvasott föl – nemkülönben gyönyörűen – Szabó J. Viktor bábszínész egy részletet. Hanga Réka költői szépségű illusztrációin keresztül követhetik a gyerekek a történetet. IDE kattintva indul a felolvasás. 

Manó Könyvek – Igazi gyerekjáték

Tóth Krisztina Malac és Liba című könyvéhez (mi is írtunk róla, ITT olvasható) készített igen elmés animációt legófigurákból a kiadó egyik munkatársának lánya, és fel is olvasott a meséből egy részletet. Remek ötlet, biztosan meghozza jó néhány gyerek kedvét ehhez a kreatív mesélős játékhoz. ITT követhető Malac és Liba első találkozásának története.