Vissza
  • 2021.04.01
  • Wittmann Ildikó

Húsvéti mese, HUBBY Gyerekkönyv Fesztivál online, és még Nyuffi is színre lép!

Wittmann Ildikó programajánlója.

FESZTIVÁL

HUBBY Gyerekkönyv Fesztivál!

Április másodika és negyedike között rendezik meg a HUBBY Gyerekkönyv Fesztivált – a körülményekre való tekintettel természetesen az online térben.

A kétnapos rendezvényen a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum partnerkiadói gazdag programokkal várják az érdeklődőket. Hiányzik már mindannyiunknak egy jó kis könyves ünnep! Ezt az élményt igyekeznek pótolni a szervezők.

Külön kiemelnénk április 4-én, 16 órától a Móra Kiadó programját: ebben a friss Astrid Lindgren-Emlékdíjas Jean-Claude Mourlevat francia író Zebulon, avagy bűntény a Borzoló Borzollóban című könyvéről beszélget Szekeres Nikoletta, a Hubby – Magyar Gyerekkönyv Fórum elnöke, Tóth Maja, gyermekolvasó és Pacskovszky Zsolt szerkesztő-műfordító.

Valamennyi programról részletes programleírás: ITT 

KÖNYV

Húsvéti mese Takács Viktóriától

A néphagyományok bemutatása, továbbörökítése a célja a Scolar Kiadó gondozásában megjelenő Hagyományaink című képeskönyv-sorozatnak, Takács Viktória illusztrátor műhelyéből. Elkészült a legújabb, Húsvéti mese című kötet is, valamint a HUBBY Gyerekkönyv Fesztiválon április 3-án, 18 órától a Scolar Kiadó programjában lesz beszélgetés az alkotóval, Nem a nyuszi tojja! Címmel.

Részletek: ITT 

SZÍNHÁZ

ASSITEJ-életműdíj Novák Jánosnak

A gyermek- és ifjúsági színház területén végzett kiemelkedő és nagyhatású, a fiatal közönséget több évtizede elhivatottan szolgáló munkája elismeréseként az ASSITEJ, a gyermek- és ifjúsági színházak nemzetközi szövetsége életműdíjjal tüntette ki Novák Jánost, a Kolibri Gyermek-és Ifjúsági Színház igazgatóját, az ASSITEJ Magyar Központ elnökét. Szívből gratulálunk!

Sajtóhír a Kolibri Színház oldalán: ITT

Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi a Harlekinben

Péntektől, április 2-től egészen vasárnapig, április 4-ig megtekinthető a Harlekin Színház produkciója.

„Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi történetét már sokféleképpen láttuk, hallottuk. A tündér és az ember örök szerelme már ősidők óta foglalkoztatja az emberiség képzeletét. Egymásé lehet – e a tündér lány és a földi királyfi? Nem könnyű ez az út, tele van buktatókkal, kétségbeeséssel, de humorral és szeretettel is. Az igaz szerelemért meg kell küzdeni, de ha két fiatal egymásnak van teremtve, akkor semmi sem lehetetlen…”

A különlegesnek ígérkező előadás dramaturgja Gimesi Dóra, a díszlet- és bábtervező pedig Grosschmid Erik munkája alapján jött létre.

Szereposztás és bővebb információ: ITT 

ZENE

Csimborasszó

Mint azt olvashattátok az ötletgazda Harmath Artemisszel és a zenei producer Prieger Zsolttal készült interjúnkban, (ha mégis lemaradtatok volna róla, ITT pótolhatjátok), elindult a Csimborasszó-program YouTube-csatornája.

A kortárs versekből készült friss dalokat már lehet nézni-hallgatni a YouTube-csatornánkon: ITT

Nyuffi és Bori

Április 4-én húsvéti buli lesz a Bori TV-n, ami remek hír, hiszen ez azt jelenti, hogy Rutkai Bori nemcsak bennünket, hanem horgolt bűbájlényeit (többek közt a vadonatúj Nyuffit!) is megtáncoltatja a kedvenc RBB – Rutkai Bori Banda slágerekre.

Fergetegesnek ígérkezik!

Részletek: ITT

KÉZMŰVES

Frottázs-tojás

Biztosan sokan szeretnék tudni, hogyan kézül a húsvéti frottázs-tojás. A Kassák Múzeum SzÖsz Műhelyének legújabb bejegyzéséből hamarosan kiderül, a végeredményben (kedvcsinálóképp) azonban már most is lehet gyönyörködni: ITT 

PÁLYÁZAT

Kincsek a múzeumban

A Mesemúzeum nemrég nyílt online kiállításával kapcsolatban pályázatot hirdet tíz–tizennégy éves gyerekeknek, Minden kincsnek van története címmel. „Olyan személyes tárgyak fényképeit és a hozzá kapcsolódó történeteket várják, amelyekhez különleges viszony fűződik. Aki szívesen megmutatná ezt a kincset másoknak is, készítsen róla egy fotót és mesélje el, miért fontos ez a tárgy” – írják. Akinek van ilyen tárgya (és persze: kinek nincs), ITT talál több információt a jelentkezésről.

SÉTA

Budakeszi kökörcsinek

Gyönyörű kökörcsinmező fotójával adta hírül a Budakeszi Arborétum a Facebook-oldalán, hogy nagycsütörtöktől húsvét hétfőig, azaz az ünnepek alatt is nyitva lesznek. A biztonságra ügyelve lehet kellemes tavaszi sétát tenni náluk.

Részletek: ITT

Wittmann Ildikó