Vissza
  • 2022.01.19
  • Ayhan Gökhan

Visszatekintő – Körkérdés

Magolcsay Nagy Gábor válaszai

ÚJ KÖRKÉRDÉSÜNKBEN AYHAN GÖKHAN ARRA KÉRT NÉHÁNY KORTÁRS GYEREKIRODALMI ALKOTÓT, HOGY ÉRTÉKELJE A TAVALYI ÉVET. MOST MagolcsAY NAGY gábor válaszait olvashatjátok.

Hogyan értékelnéd szakmailag az elmúlt évedet?

Felemás érzésekkel. Az alkotóerőm nem nagyon vitt. Ami a publikációkat illeti, szintén keskeny évet tudok magam mögött: egy antológiába válogatták be szövegemet (Felhőpárna – a szerk.), és egy decemberi folyóiratközlés a termés. A MAPoetryvel viszont tavaly is tudtam haladni egy arasznyit: Egerben voltunk, és tisztességes recepciót kapott.

Felhőpárna-01

Melyik gyerekkönyv fogott meg az utóbbi időben, és miért?

Ulrich Hub sheep tripje (Az utolsó bárány – a szerk.) fergeteges volt. (ITT írtunk róla korábban.) Sok minden benne van, amiért érdemes megszületni, amit át kell élni: csapatmunka, bizalom, kitartás, humor, szeretet.

Ulrich Hub Az utolsó bárány-01
 

Jelenleg milyen munkákon dolgozol, mire számíthatunk tőled 2022-ben?

Az év végén Szingularitáriánus elégiák munkacímű kötetem befejezésére kaptam egy ösztöndíjat. Nagy kihívás, jó lesz újra elmerülni benne. A MAPoetryvel Debrecenbe és Győrbe utazunk. Egyelőre ezeket a feladatokat látom pontosan.

Magolcsay Nagy Gábor-01
Facebook
 

Hogy érzi magát a benned élő kisgyermek?

A bennem élő gyerek most egy sziámi ikerpár a B-612-es kisbolygón. Megkapták a pecót egy hétvégére. És ennek bizony immár hat éve.

Magolcsay Nagy Gábor-01
 

Lassan két éve él velünk a járvány, és a klímaváltozás is folyamatosan fenyeget. Ebben a veszélyesre kapcsolt világban neked mint alkotónak mi ad reményt, hogy ne veszítsd el a hited, a pozitív szemléletedet?

A költészet mindig. Hogy segít érző és együttérző emberré válni, annak maradni. Elsősorban pedig a fiam és az édesanyja: Bence és Fanni.

Ayhan Gökhan

Olvasd el előző interjúalanyaink válaszait is ITT

további Interjúk

„A nézőt fel kell emelni, kiragadni a hétköznapi közegéből, és elgondolkodtatni”

Kovács Gézával, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház igazgatójával Turbuly Lilla beszélgetett.

Tovább
„Nemcsak olvasni és beszélgetni, hanem (meg)hallgatni és bekapcsolódni is jó”

A Pagony Kiadó iskolai projektjének koordinátorát és pedagógiai szakértőjét, Vinczellér Katalint kérdezte Zólya Andrea Csilla.

Tovább
„A népmesékről is elmondhatjuk, hogy nem ismernek határokat”

Ayhan Gökhan interjúja Tasnádi Edittel.

Tovább