Vissza
  • 2021.08.27
  • Wittmann Ildikó

Világnagy erdő és Parti Medve

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYVES

Kalandok a Világnagy Erdőben

Augusztus 29-én, vasárnap 15 órától mutatja be a Ginko Kiadó vadonatúj környezettudatos mesekönyvét, amelyet Névery Dorottya írt, Kalandok a Világnagy Erdőben címmel. Helyszín a Humusz-ház (1111 Budapest, Saru u. 11.) kertje lesz, amely majd a mese, a Világnagy Erdő csodás tájait hivatott felidézni. Beszélgetés és környezettudatos játék várja az érdeklődőket.

Részletek: ITT 

Éjjel-Nappal Parti Medve

Igen, mindjárt kezdődik az iskola, és rengeteg a tennivaló, de mindenképp érdemes kilátogatni Szentendrére, a szuper Parti Medve könyvesboltba, mert a XV. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva rendezvényhez kapcsolódva sok remek program vár mindenkit. Több frissen megjelent könyv bemutatója (Molnár Jacqueline: Bújócska; Veszpi Gyula Főkalóz kapitány című kalandmesekönyve), egy jó kis Borsa-koncert és persze igazi partihangulat csábítja az érdeklődőket augusztus 28-án, szombaton és 29-én, vasárnap!

Részletek: ITT 

Keressétek a díjazott könyveket!

Döntött a zsűri az idei Szép Magyar Könyv-díjakról – szépirodalom kategóriában László Noémi és Kürti Andrea Műrepülés című kötete nyert a Gutenberg Kiadótól, Bertóti Johanna Almából ki, körtébe be című verseskötete Zengővári Judit rajzaival a Koinóniánál jelent meg, és gyermek- és ifjúsági irodalom kategóriában nyert. Az év illusztrátora kategóriában Kiss Ottó A piros tengeralattjáró című kötete Orosz Annabella rajzaival a Betűtésztától, valamint Nagy Norbert illusztrációi Szerb Antal Utas és holdvilág című regényéhez, a Libri kiadásában.  Keressétek a szép magyar könyveket a könyvesboltokban, a díjazottaknak gratulálunk! 

CSALÁDI

Végre újra együtt énekelhetünk!

Óriási ringató-foglalkozást, kézműveskedést, jótékonysági gyűjtést és Kolompos-koncertet szervez az Egyszülős Központ, a Fiatal Családosok Klubja, a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete augusztus 29-én, vasárnap a Millenáris Parkban. A program 16 órakor kezdődik, és 19 óráig tart. 

Részletek: ITT 

SZÍNHÁZ

Rózsakirálylány a Kolibri Színházzal

A Kolibri Színház augusztus 28-án, szombaton mutatja be Árpádházi Szent Erzsébetről szóló bábjátékát Rózsakirálylány címmel. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ünnepi alkalmából a népszerű kortárs szerző, Egressy Zoltán írta a darabot. Az előadás Liszt Ferenc Szent Erzsébet legendája című oratóriuma nyomán hat képben meséli el a szolgáló szeretet védőszentjének életét. A bemutatót 2021. augusztus 28-án 19 órakor tartják a Városháza Díszudvarán (1052 Budapest, Városház utca 9–11.)

Részletek: ITT 

PÁLYÁZAT

Drámaíró-pályázat fiataloknak

A Párbeszéd Háza hirdette meg, és napokon belül zárul a Szent Ignác drámaíró-pályázat, ahol fiatalok színműveit várják olyan egyházi témákról, amelyek a leginkább érdeklik őket. A 14–18 éveseknek meghirdetett pályázat beküldési határideje, augusztus 31.; a pályakezdő fiatalok szeptember 30-ig nevezhetnek műveikkel. Rangos zsűri és értékes pénznyeremény a jutalom; ha valakit nem rettent el a szoros határidő, vágjon bele mindenképp!

Részletek: ITT

Wittmann Ildikó