Vissza
  • 2020.06.26
  • Wittmann Ildikó

Végre nem csak online programok vannak!

Wittmann Ildikó végre olyan programokat is ajánlhat, amelyek nem csupán az online térben követhetők.

KÖNYV

Online könyvbemutató: Bajzáth Mária: Gingalló – Magyar népmesék óvodáskortól

A Kolibri kiadó Facebook-oldalán június 28-án, vasárnap 10.30-tól online könyvbemutató lesz: Bajzáth Máriával, a méltán népszerű és elismert Népmesekincstár-sorozat szerzőjével Balázs Eszter Anna, a Kolibri Kiadó vezetője, a könyv felelős szerkesztője beszélget majd a legújabb kötetről, amely Gingalló címmel jelent meg, és óvodásoknak szól. Az online programon lesznek majd játékos feladványok a szerzővel, nyereményjáték és természetesen élő mesemondás is. 

Mimi az iskolában – online könyvbemutató

Megjelent Tamás Zsuzsa közkedvelt Kicsi Mimi-sorozatának különleges, vadonatúj kötete Mimi az iskolában címmel. A könyv online bemutatójára szeretettel várnak mindenkit július 2-án, csütörtökön 17.00 órától a Kossuth Kiadói Csoport Facebook-oldalán. Az eseményen jelen lesz a mese illusztrátora, Horváth Ildi is! A szerzővel és az illusztrátorral a Naphegy Kiadó kommunikációs vezetője, Gyovai Katalin beszélget majd.

KIÁLLÍTÁS

Réber Lászó-kiállítás nyílik a Virág Benedek Házban

Az idén száz éve született Réber László grafikusművész, illusztrátor képeiből jött létre ez a különlegesnek ígérkező kiállítás a Virág Benedek Házban, a Budavári Önkormányzat szervezésében. A kiállítás címe: Éljen a kérdőjel, vesszen a pont! Kurátora: Révész Emese művészettörténész, szabadtéri megnyitója pedig 2020. június 28-án, vasárnap, 18.00 órától lesz. A kiállítást megnyitja: E. Csorba Csilla művészettörténész, a Petőfi Irodalmi Múzeum volt főigazgatója, köszöntőt mond: Váradiné Naszályi Márta polgármester, közreműködik: Für Anikó, Jászai Mari-díjas színművész.

 A megnyitón a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a szervezők kérik, hogy részvételi szándékát mindenki a regisztráció@budavar.hu emailcímen jelezze. A tárlat ingyenesen megtekinthető lesz 2020. október 1-ig, csütörtöktől-vasárnapig, 14-18 óra között. Helyszín: Virág Benedek Ház (1013 Budapest, Döbrentei utca 9).

Szörnyek végre élőben

Online már látható volt, és a kurátor Révész Emesével is készítettünk egy interjút ennek kapcsán, de július 8-ig élőben is megtekinthető a DEÁK17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában a kortárs magyar illusztrációkat és gyerekek pályaműveit bemutató Én kicsi szörnyem – Szörnyek és képzeletbeli lények a gyerekkönyv-illusztrációban című tematikus kiállítás.

SZÍNHÁZ

Programajánlók a Bóbita Bábszínháztól és a Kolibri Színháztól

A színházi évadnak ugyan vége, de több színház is közzétette a jövő évad repertoártervét. A pécsi Bóbita Bábszínház programja ITT tekinthető meg:.

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház 2020/21-es évadának terveiről ITT olvashatunk. Várhatóak szeptembertől az elmaradt premierek is: többek között Krausz Attila Tipli című regényének színpadi változatát Vidovszky György rendezésében tizenéveseknek, és Dániel András népszerű mesekönyvsorozatának alapján is készül előadás Egy kupac kufli címmel.

ZENE

Riksás koncert Dannyvel a Ferencvárosi téren

Danny Bain mesemondó imádja a különleges hangszereket. Ágoston Béla szaxofonos barátjával július 2-án, csütörtökön 10 órától ismét zenélni fognak a Ferencvárosi téren – minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Wittmann Ildikó