Vissza
  • 2020.11.13
  • Wittmann Ildikó

Vadaspark, PagonyFeszt és Rajzfilmünnep online

Wittmann Ildikó programajánlója. 

KÖNYV

Vagány PagonyFeszt

Folytatódnak az online PagonyFesztek: szombaton, november 14-én például Vagány PagonyFeszt lesz a Pagony Kiadó Facebook-oldalán.  Olyan könyveket vesznek sorra, mint például Igaz Dóra Ádám és a dzsúdó című mesekönyve, a legújabb Rumini vagy Vibók Ildi mesekönyve: A szupercsapat – Mire jó az oltás?

Részletek a Facebook-eseményben

SZÍNHÁZ

A padlás 999.

1988. január 29-én mutatták be minden idők legsikeresebb magyar zenés színpadi művét a Vígszínházban, november 14-én délután a 999., este pedig már az 1000. előadást láthatták volna a nézők. A bevezetett intézkedések miatt a délutáni előadás elmarad, este azonban online bárki részese lehet a jubileumnak. November 14-én 19:00 órától ugyanis a Vígszínház élő online közvetítésével mindenki részese lehet ennek a különleges eseménynek.

Részletek ITT

ZENE

Hej, Dunáról többek között a Katánggal

Ismét egy jó hangulatú koncert-streamelésnek nézhetünk elébe: ezúttal a Katáng együttes lép fel november 14-én, szombaton tizenegy órakor az A38-on, amelyet az alábbi YouTube-linken élőben lehet nézni, később pedig felvételről visszanézni. 

A további programokról ITT tájékozódhattok

FILM

Online Rajzfilmünnep

November 13. és 15. között online lesznek elérhetők a KEDD Animációs Stúdió szervezésében a legjobb animációs filmek. Mivel online zajlik az esemény, ezért a vidékiek is követhetik az eseményeket.

Klasszikusok és vadonatúj filmek is megtekinthetők lesznek, részletek ITT

KÉZMŰVES

Süssünk-főzzünk a Skanzennel!

Bár a Skanzen is bezár az elkövetkező hetekre, online felületükön többek között népi hagyományokból kiinduló, remek recepttárat találhatunk, amelyek többsége nem igényel bonyolult hozzávalókat és egyszerű elkészíteni őket.

Közös főzésre fel!

BESZÉLGETÉS

Mesékről felnőtteknek

Néha a felnőtteknek is szükségük van a mesékre. Különösen ajánljuk november 17-én, kedden azt az élő, online beszélgetést, melyben Boldizsár Ildikó író és Dávid Anna, a Magvető Kiadó igazgatója vesznek részt. Az írónő legújabb könyvét mutatják be, amely a Hogyan szerzett vizet a kiszáradt kút címmel jelent meg, és a belső erőforrások megtalálásáról szól.

A programról a részletek az eseményben

ÁLLAT

Budakeszi Vadaspark online

Bár most a Budakeszi Vadaspark is bezár, az állatok életéről online felületeiken rendszeresen adnak majd hírt. Fotók, videók és online közvetítések formájában továbbra is nyomon követhető, hogy mivel tölti idejét Szilveszter, a vadmacska, Rita, a hiúz vagy Chili és Parázs, a vadaspark róka testvérpárosa. Újraindul a Vadasparki mesesorozat is. A „Vadaspark-élményért” és az online közvetítésekért érdemes figyelemmel kísérni a Budakeszi Vadaspark hivatalos Facebook és Instagram-oldalát!

Wittmann Ildikó