Vissza
  • 2022.03.11
  • Wittmann Ildikó

Tavaszi zsongás

Wittmann Ildikó programajánlója.

KIÁLLÍTÁS

Pontszeműekkel pihenek – (nem)lopott pillanatok Holló Annával

Ezen a címen nyílik kiállítás a népszerű illusztrátor munkáiból pénteken, március 11-én 18.30-tól a XI. kerületi Kornél kávézó-galériában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Részletek: ITT

MESE

SzegedSzombat

100 Hangos Mese: közösségi hangjáték! Szombaton, március 12-én 14 órától a Szegedi Nemzeti Színház és a Faktor Terminál SzegedSzombat címmel különleges közösségi színházi projektre várja az érdeklődőket. A szegedi boszorkányperek történelmi dokumentumait és legendáit dolgozta fel Gimesi Dóra író, s a kutatómunkát követően az összegyűjtött történetekből megalkotta a SzegedSzombat című mesét, amely a boszorkányperek történéseit kortárs történetekkel ötvözi. Ez alkalommal egy ehhez kapcsolódó közösségi hangjáték elkészítésére hívnak mindenkit.

Részletek: ITT 

KÖNYV

A platánsor rejtélye

Wéber Anikó új könyve, A platánsor rejtélye a Pagonynál jelenik meg, és március 17-én, 17 órakor mutatkozik be a Pagony Facebook-oldalán, online. 

Részletek: ITT 

PÁLYÁZAT

Abszolút töri

A Pagony kiadónál megjelenő Abszolút Töri könyvsorozathoz kapcsolódóan pályázatot írtak ki ötödik–hatodik osztályos diákoknak. Wéber Anikó Az ellenállók vezére és Mészöly Ágnes A királyné violája című regénye lesz a főszerepben. Részletek: ITT 

János Vitéz Emlékkiállítás

A Petőfi Irodalmi Múzeum 2022 áprilisában virtuális kiállításépítő projektnapok megvalósításához keres ötödikes osztályokat és pedagógus partnereket. Jelentkezni a János vitézhez kapcsolódó rajzpályázat keretében, egy „elfelejtett” János vitéz-karakter rajzával – lehet.

Részletek: ITT 

10 népmese nőkről és háborúról

A nemzetközi nőnap alkalmából és a szorongató ukrajnai háború hatására Zalka Csenge Virág rendhagyó meseválogatását olvashatjuk – az aktualitásra reflektálva.

Részletek: ITT 

Mesepárbaj Miskolcon

A mesemondás napját idén is mesepárbajjal ünnepli a MeseSzó Egyesület. Március 22-én, kedden 18 órától várják Miskolcon az érdeklődőket, akik segítenek eldönteni, hogy a hat meséből melyik kerüljön ki győztesen.

Részletek: ITT 

Isztojka Máté mesemondó gábor cigány nagyapjáról

Március 23-án, szerdán 19 órától online lehet meghallgatni Isztojka Mátét, aki kolozsvári néprajz szakos hallgató. A webinárium keretein belül mesél kutatásáról, ahogyan saját maga fogalmazta meg: a három idősíkról, amelyek nagyapja történetei által bontakoztak ki előtte.

Igazi különlegesség lesz, a csatlakozás részletei: ITT 

BESZÉLGETÉS

Tilos az Á a Turbinában

Péczely Dóra viszi be a Tilos az Á könyveit a Turbinába március 22-én, kedden 18 órától, irodalomterápiás foglalkozás keretében. Dóra, a könyvcsalád korábbi szerkesztője az utóbbi időben irodalomterápiás workshopokat tart, ebből kaphatnak az érdeklődők ízelítőt.

Részletek: ITT 

Olvasástanítás a XXI. században

Ingyenes online workshopot tart a témában Kósné Sinkó Judit, az ELTE – TÓK Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszékének tanára március 24-én, csütörtökön 16.30-tól. Regisztráció és részletes programleírás: ITT 

KÉZMŰVES

Koreai hagyományok

Márciusban indult, és tavasszal több alkalommal folytatódik a Koreai Kulturális Központ helyi hagyományokra épülő gyerekfoglalkozás-sorozat.

Részletek: ITT 

CSALÁDI

Mimó és Csipek Solymáron

Bábos öko- és mesekuckó várja az érdeklődő gyerekeket március 20-án, vasárnap délután négytől a solymári Apáczai Csere János Művelődési Házban.

Részletek: ITT 

A Pál utcai fiúk – városi séta

Az OPKM szervezésében március 15-én, kedden 14 órától a Pollack Mihály tértől a Füvészkertig gyalogszerrel lehet felfedezni A Pál utcai fiúk című regény egykori helyszíneit.

Részletek: ITT 

Wittmann Ildikó