Vissza
  • 2020.11.20
  • Wittmann Ildikó

Szósátor, Holdbeli csónakos és PagonyFeszt

Wittmann Ildikó programajánlója.

IRODALOM

Kazah-magyar gyerekirodalom

Szuper hírt olvastunk a Facebookon: az Író Cimborák, a hazai gyerekkönyvszerzők alkotóköre kazah alkotókkal fog együttműködni az elkövetkezőkben. Szósátor a projektjük neve, és az Író Cimborák blogján lehet majd követni a programot. A Facebookon lesz a megnyitó esemény november 24-én, kedden, délután két órakor. Megnyit a Szósátor, esemény a ITT

SZÍNHÁZ

Bábfilmszínházban a Holdbeli csónakos

A pandémia a színházakat is nagy kihívások elé állította. Azonban aki teheti, igyekszik színvonalas online közvetítéseket biztosítani a közönségnek. Így van ez a Budapest Bábszínházzal is, ahol a Bábfilmszínházban Weöres Sándor Holdbeli csónakos című darabját mutatják be november 21-én, szombaton 15 órától és vasárnap, 22-én 10:30-tól. Részletek a színház honlapján, jegyvásárlás az alábbi ITT

FILM

Anilogue 2020 online

Az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál legalább akkora esemény a műfaj iránt érdeklődő felnőtteknek, mint a gyerekeknek. Idén természetesen ez is online lesz megrendezve, a Toldi Távmozin keresztül. Szombaton, november 21-én délután hat órakor kezdődik a fesztivál: három filmet vetítenek és egy szakmai beszélgetést is közvetítenek. Részletek a Facebook-eseményben.

A gyerekfilmes versenyprogramra november 25-én délelőtt tíz órától kerül sor: lesz Orosz Judittól az Odakint, egy új rész a Kuflikból (Tengerre, Kuflik!), de lesz olasz, cseh, chilei és német film is. Ennek a programnak a linkjét ITT lehet megtalálni. 

ÁLLAT

Online is látnod kell!

A látogatók előtt ugyan bezárt a Fővárosi Állat- és Növénykert, az élet azonban nem állt meg bent. Honlapjukon az Ezt látnod kell! menüpont alatt sok-sok anyag mutatja be az állatkert lakóinak mindennapjait. Kövessétek nyomon, hogy ne maradjatok le az állatkerti hírekről! 

KÖNYV

PagonyFeszt kicsiknek

Folytatódnak a szombat délelőtti PagonyFesztek. 21-én tizenegy órától a legkisebbeknek készülnek programmal: lesz a legújabb Maszat-mese, Kiss Judit Ágnes és a Babaróka; Pásztohy Panka népszerű kutyusa, Pitypang és gazdája, Lili a Noé Állatotthonba visznek. De lesz még Pip és Polli is, és lehet majd hóember-hűtőt is készíteni, azt ígérik.

Tartsatok velük a Pagony Facebook-oldalán!

Az esemény Facebook-linkje ITT.  

Wittmann Ildikó