Vissza
  • 2022.04.29
  • Wittmann Ildikó

Szavazzatok a Mesemúzeumra!

Wittmann Ildikó programajánlója.

ÚJ KÖNYVEK

Abszolút Töri kvízjáték és könyvbemutató

A Pagony felső tagozatosoknak szóló szuper könyvsorozata két újabb résszel bővült: Zágoni Balázs Szamos-parti Hollywood és Majoros Nóra A néma táltos című könyve gazdagítja a szériát. Most izgalmas csapatjátékban várják a 6.–10. évfolyamos diákokat a Bartók Pagonyba, április 29-én, pénteken 17 órától. 

ITT pedig a pályázat részleteit olvashatjátok

Neal Shusterman új regénye a Lampionnál

A Lampion Könyveknél lát magyarul napvilágot Neal Shusterman új regénysorozatának első része, a Kaszás. Az utópisztikus történet megrázó jövőképet vetít elénk…

Részletek a regényről: ITT 

Szabad a nem a Csimotánál

Paulik Móni könyvében azt mutatja be meséken keresztül, hogy mindenki önmaga rendelkezik a testével. Megerősíti a gyerekeket abban, hogy merjenek nemet mondani a felnőtteknek olyan esetekben, amikor nem érzik magukat biztonságban. Érzékeny téma, nem csak gyerekeknek! A kötet Szegedi Katalin rajzaival jelenik meg a Csimotánál.

Részetek: ITT

Állati családok a Pagonynál

Vibók Ildi írta, Igor Lazin rajzolta… Állati családok, avagy gyereknevelés az állatoknál – a Pagony Kiadó könyvei között találjátok ezt a humorban bővelkedő könyvecskét.

Részletek: ITT 

Három újdonság a Zseblámpás Könyvek között

Kovács Attila kötetét már ajánlottuk, de itt van Rádai Andrea Tündérek a tajgán és Igaz Dóra Groll legendája című könyve. Mindegyik fordulatos, izgalmas, humoros, letehetetlen – az alsós korosztály imádni fogja őket, szerezzétek be mind a hármat! 

Részletek: ITT

Izgalmas tanulmánykötet a populáris kultúráról a Prae-től

Poptechnikák. Komplexitás a népszerű kultúrában címmel jelent meg az MA Populáris Kultúra Kutatócsoport-monográfiák harmadik kötete, amely hat szerző tanulmányait tartalmazza. Felhívnánk a figyelmet Keserű József írására, amely a fantasy eljárásait a világépítés felől tárja fel; így akár vonatkozó szakirodalom is lehet a témát kutatóknak.

Részletek: ITT 

Egressy Zoltán új könyve

Ifjúsági regényt írt Egressy Zoltán A virágot jelentő deszkák címmel. A Móránál megjelenő könyvet Böszörményi Gyula ajánlja a Librarius oldalán. 

Édes könyvbemutató a Pagonynál

Kalas Györgyi és Horváth Ildi Pavlova kisasszony és a dobostorta – A sütemények története című könyvét mutatják be 2022. május 6, pénteken 18 órakor a Babka Deli Kávézóban.

A beszélgetésen túl sütidíszítő-foglalkozás és tortanyaklánc-készítés is várja az érdeklődőket. A 6–10 éveseknek szóló program ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött. 

Részletek: ITT 

FOLYÓIRAT

Szép sikerek a Szitakötő folyóirattal

Horgas Judittól megtudtuk, hogy 295 pedagógus segítségével 5220 diákhoz jutott el a tavaszi lapszám, és eddig 599 alkalommal használták az oktatási program keretében. 171 segédanyag és 16 hangos anyag készült hozzá.

DÍJ

Szavazzon mindenki a Mesemúzeumra!

A Civil Díj 2022 várományosa az autizmusbarát Mesemúzeum. Aki teheti, támogassa egy szavazattal

KÉPZÉS

Gyermekbibliákról 30 órában

Pompor Zoltán és Sipos Edit vezetésével indul ez az akkreditált képzés, június 11. és 13. között.

Remek áttekintést ad a kurzus, és gyakorlati tanácsokkal is szolgál!

Részletek: ITT 

Folytatódik a gyermek- és ifjúsági irodalmi szakemberek képzése a Károlin

A Felvi.hu oldalán az összes információ megtalálható a képzésről. Mindenkinek ajánljuk, aki szeretne egy kicsit alaposabb ismereteket a gyermekirodalomról. 

 JÓTÉKONYKODÁS

Aukcio

Tandori80 Tóth Krisztinától
Az Utcáról Lakásba Egyesületet támogathatjátok, ha licitáltok Tóth Krisztina felajánlására, amely a Tandori80 című kéziratot tartalmazza. és egy eredeti rajzot. Emellett még sok-sok irodalmár ajánlott fel különleges tárgyakat és egyedi könyveket az online árverésre. Kövessétek az eseményeket, és ha módotokban áll, licitáljatok is! 

Kattintsatok IDE a részletekért!

CSALÁDI

Társasjátékos délelőtt a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban

Remek társasjátékokat próbálhattok ki a szentendrei könyvtárban április 30-án, délelőtt 10.30-tól. Az alábbi játékokat tervezik bemutatni:

Éjszaka az állatkertben (7+); Okavango (5+); Telhetetlen hernyócska (3+).

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, részletek: ITT 

Wittmann Ildikó