Vissza
  • 2021.12.03
  • Wittmann Ildikó

Soharóza meselemez-bemutató, adventi készülődés, dedikálások

Wittmann Ildikó programajánlója.

MESE

Gyertyafényes ünnepváró mesélések a Mesemúzeumban

A Népmesekincstár mesepedagógia-műhely foglalkozásvezetői és Bajzáth Mária, a Mesepedagógia módszer kidolgozója ünnepi mesés-mondókás-játékos foglalkozásra várják az óvodásokat, a kisiskolásokat és szüleiket, nagyszüleiket a Mesemúzeumban december 4-én, szombaton 11 órától.

„A gyertyafényes ünnepváró mesélések ideje a karácsonyok felejthetetlen ajándéka lehet mindenkinek, amit a karácsonyi csodára várva igaz szeretettel lehet továbbadni generációkon keresztül” – írják, és mi is csak ajánlani tudjuk ezt a meghittnek ígérkező programot.

Részletek: ITT 

Meselemezt készített a Soharóza

December 3-tól lehet meghallgatni a Soharóza, a Halas Dóra vezette kísérleti énekegyüttes és a Jónás Vera Experiment A nyolcas sáv című meselemezét. ITT a teaser – az együttes néhány jó barátja már belehallgathatott az anyagba, ezen a videón pedig az ő reakcióikat láthatjátok. 

December 5-én, vasárnap 18.30-tól lemezbemutató a Turbinában!

KÖNYV

Adventi dedikálás Róka úréknál

Róka úr és kompániája könyvesboltjában dedikál december 3-án 17 órától Gáti István és Klement Csaba, a Móránál nemrég megjelent gyerekkönyv, a Kornél, a kobra alkotópárosa. Várnak mindenkit „ssssszeretettel” a Bercsényi utca 10-be!

Részletek: ITT

A Varázsmag Pápán

A pápai Líra könyvesboltban dedikálja M. Nyírő Mária nemrég megjelent, A varázsmag szövetsége című meseregényét december 4-én, szombaton délelőtt 10 órától. A Manó Könyveknél megjelent kötetben a regényszöveget fejezetenként kis feladatok, kérdések kísérik, megkönnyítve az olvasást és a szövegértést. A könyvek eladásából származó bevétel a Csodalámpa Alapítványhoz kerül. Aki Pápán jár szombaton, feltétlenül vegye meg, és dedikáltassa!

Részletek: ITT 

KIÁLLÍTÁS

Elefántfogó Debrecenben

Grela Alexandra munkáiból nyílik nagyszabású kiállítás Debrecenben, a Déri Múzeum – Magyar Irodalom Háza helyszínen. A kiállítás december 4-én, szombaton 14 órakor nyit, Berg Judit laudációjával.

Részletek: ITT

Gömböld be magad a Kiscelliben!

Szintén szombatra, december 4-re szól az óbudai Kiscelli Múzeum adventi programja, a Gömböld be magad!, melynek során játékos feladatokat lehet megoldani, gömb alakú karácsonyfadíszt készíthettek, de lesz zseblámpás kriptatúra gyerekeknek és kurátori tárlatvezetések is a Kiscelli kiállításaiban. Részletek: ITT 

„Rézbőrű volt az alkony”

December 7-én, kedden, 17 órától tartják a Rézbőrű volt az alkony című, a magyar irodalom és az indiánjátékok kapcsolatát bemutató kiállítás finisszázsát a PIM-ben. Összegző tárlatvezetést tart Wirth Imre kurátor, a hangszeres zenei betéteket a bakonyi indiánok adják elő. A záróesemény tisztelgés egykori indiánjaink előtt. Az indián hangulatot és kultúrát kézműves-foglalkozással is megidézik, a programon ingyenes a részvétel. Részletek: ITT 

JÓTÉKONYKODÁS

Neked ajándék – másnak segítség!

A Pagony Kiadó ismét karácsonyi jótékonykodásra invitál.

„Kérj egyedi illusztrációt kedvenc illusztrátoraidtól karácsonyra, és segíts!

December 12-én, vasárnap hét ismert, népszerű pagonyos illusztrátor vár minden előzetesen regisztrált érdeklődőt a Bartók Pagonyban, hogy egyedi rajzokkal lepje meg őket.

A Rajzolj nekem – és az Indahouse Hungarynak! nevű jótékonysági eseményen az ötletadó házigazda, Dániel András mellett Agócs Írisz, Bernát Barbara, Rutkai Bori, Baranyai (b) András, Igor Lazin és Mayer Tamás megrajzolják neked, amire mindig is vágytál…”

Az így elkészült rajz karácsonyi ajándéknak is kiváló, és emellett nagy segítség sok gyereknek.

A részletekért kattintsatok IDE! 

SZÍNHÁZ

Narratívárium a Jurányiban

December 4-én és 5-én kalandos szerepjátékra hív mindenkit a Narratíva Társulat és a Papír Panír. Egy mondatban összefoglalják, mi is a Narrativárium: „Egyetlen perspektívából a világ nem megismerhető, a játékosoknak egymással és színészekkel kell interakcióba lépniük az imaginárium megismeréséhez.”

December 4-én, szombaton és december 5-én, vasárnap ti is bekapcsolódhattok.

Részletek: ITT 

DEDIKÁLÁS

Nem annyira gyerekkönyv, de nagyon is a gyerekekről szól – főként a szülőknek. Herczeg Zsolt apanaplójának második kötete, az Újabb Büfik és bukások kulcsot ad a gyerekekhez és egyúttal némi felszabadult nevetést is önmagunkon, a hétköznapjainkon.

Büfik

A szerző december 4-én, szombaton délelőtt 11-től dedikálja a Pozsonyi úti Láng Téka könyvesboltjában frissen megjelent kötetét.

Wittmann Ildikó