Vissza
  • 2022.04.15
  • Wittmann Ildikó

Rajzoljatok szép szörnyeket!

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Írisz és a robotgyár

A Már tudok olvasni-sorozat újabb kötetét Dóka Péter jegyzi; az olvasás ízét éppen kóstolgató gyerekeknek ajánljuk, a Móra Könyvkiadó gondozásában.

Részletek: ITT

Deák Panka új illusztrációi

Naplóm a halásztanyán címmel jelent meg egy igazi nyári hangulatú mesekönyv Bodó Iván tollából, Deák Panka illusztrációival.

Részletek: ITT 

A Nagyon kék könyv angolul

A Kék Bolygó Alapítvány gondozásában angolul is napvilágot látott Gévai Csilla nagy sikerű ismeretterjesztő könyve, The Very Blue Book címen, olvashattuk Csilla híradásában. Gratulálunk!

BESZÉLGETÉS

Nemes Nagy Ágnes és a film

Az idei Nemes Nagy-centenárium programsorozatában április 20-án, szerdán 19 órától Nemes Nagy Ágnes művészete és a film kapcsolatáról lesz szó. Izgalmas kérdés annak a megvitatása, vajon egy lírai alkotás hogyan inspirálhatja egy film létrejöttét. S hol szerepel a költőnő életművében a gyermekirodalom? – Erről is lesz szó, Juhász Anna irodalmár vendégei Harmath Artemisz irodalomtörténész, Deák Kristóf, az Oscar-díjas Mindenki-film Balázs Béla-díjas rendezője, Ács Enikő énekes-dalszerző és Szamosi Zsófia színművész lesznek.

Részletek: ITT 

CSALÁDI

Szülő-gyerek-workshop a Futrinkával

Április 24-én, vasárnap 10 órától Futrinka gyerek–szülő-workshop a Murmóban. A szülő–gyerek-kapcsolatok kerülnek előtérbe ezen a játékos művészeti foglalkozáson.

Részletek: ITT 

PÁLYÁZAT

Szép szörnyeket várnak

Április 20-ig tart a Szépművészeti Múzeum Szép szörnyek című rajzpályázata; három témában három korcsoportnak hirdették meg.  A Hyeronimus Bosch-kiállítás mellé igazi érdekesség!

Részletek: ITT 

SZÍNHÁZ

Előttem az élet a 6színben

Émile Ajar – aki valójában Romain Gary francia író volt – világhírű regénye Momóról, az arab kisfiúról és Rosa mamáról a FreeSZFE Egyesület alkotóközösségét is megihlette. Április 15-én, pénteken 15 órától lehet látni az előadást a 6színben, főszerepben Nyakó Julival és Bartha Bendegúzzal.

Részletek: ITT

ANIMÁCIÓ

Friss Kakas Animációs Napok a Toldiban

Április 22. és 24. között mutatják be a Toldi Moziban megújult formában, a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál és a MOME Anim csapatának szervezésében a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs tanszékének diplomafilm-premierjeit.

Részletek: ITT 

Wittmann Ildikó