Vissza
  • 2020.10.30
  • Wittmann Ildikó

Sicc, Holle anyó és éjszakai társasjáték

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Sicc a Móra oldalára!

Október 31-én a Móra Könyvkiadó egy régi kedvenc, Sicc cica újra megjelenő történetét mutatja be, Sicc és a bűvészköpeny címmel. Szombaton, október 31-én 15:40-től Gáspár András el is meséli minden érdeklődőnek a Móra Facebook-oldalán.

Kérjetek emlékeztetőt, és nézzétek meg!

FILM

Kuflik a Puskin Kuckóban

Szombaton, október 31-én délelőtt tíz órától a Puskin Kuckóban (a Puskin Mozi tematikus gyerekmatiné-sorozatában) a Mi újság, kuflik? című mesefilmet lehet megnézni. A film Dániel András népszerű Kuflik-könyvsorozatából készült, M. Tóth Géza animációs rendező feldolgozásában. A szereplőket pedig Scherer Péter szólaltatja meg a filmen.

Részletek itt.

SZÍNHÁZ

Valahol Európában – Tatabányán

A Radványi Géza-film Dés László által megzenésített musical-változatát november ötödikén, délután 15 órától a tatabányai Jászai Mari Színházban lehet megnézni. Az igényesen tervezett díszletek (Khell Csörsz munkája) és jelmezek (Füzér Annitól), valamint a tehetséges gyerekszínészek is kellemes perceket fognak szerezni a műfaj kedvelőinek.

Bővebben itt.   

BÁBSZÍNHÁZ

Tollpihéből hópihék a Budapest Bábszínházban

A szorgalmas és a lusta lány évszázadok óta újramesélt története, Holle anyó mesebeli birodalmával: a Budapest Bábszínházban október 30-án és november 8-án is lehet majd látni. A télhívogató, látványos, különleges előadás érdekessége, hogy a marionett- és pálcás bábtechnikát is használja. 

Részletek a Bábszínház oldalán

FESZTIVÁL

Karácsonyi PagonyFeszt

A Pagony kiadó online PagonyFeszt-programsorozattal szeretné kárpótolni az elmaradt, hagyományos Pagonyfeszteket, így novembertől minden szombaton különleges programmal várják az érdeklődőket a Pagony Facebook-oldalán. November hetedikén például a vadonatúj Harcos Bálint mesekönyv, A medve, aki a karácsonyfában lakott; a 3-5-8 perces téli mesék című antológia és Wéber Anikó Hanga régi karácsonyai című könyvei lesznek a középpontban, egy-egy, igazán különlegesnek ígérkező program keretében. Sőt, lesz meglepetés is!

Tartsatok velük november 7-én, 11 órakor!

Facebook-esemény itt.  

ONLINE

Hej, Dunáról – Tintanyúl koncert

Az A38 Hajóról streamelt gyerekprogramok közül most a Farkasházi Réka vezette Tintanyúl zenekar ad koncertet.

A YouTube-on vasárnap, november elsején 11 órától élőben is lehet nézni és hallgatni őket, vagy később bármikor visszanézhető.

A Hej, Dunáról többi programja az alábbi linkeken érhető el:

11:40 Kun Gergely és a tündérek bölcsessége

12:40 Aranykapu zenekar

13:20 M. Kácsor Zoltán: A boszorkány seprűje

14:20 Heinczinger Mika: A kalapba zárt lány

TÁRSAS

Éjszakai társasjáték

Akár a halloween-estét is feldobhatjuk egy új, izgalmas társasjátékkal: Bojti Anna tavalyi népszerű kalandos mesekönyvéből (Éjszaka az állatkertben) most társasjáték is megjelent. Sötét és hideg, kalandok, furcsa lények az állatkertben, térkép és küldetés – hétéves kortól akár az egész család játszhat vele.

Bővebben a Pagony oldalán.