Vissza
  • 2020.12.04
  • Wittmann Ildikó

Programok a Mikulás jegyében

Wittmann Ildikó programajánlója.

 

KÖNYV

Rendhagyó Mikulás-ünnepség a Pagonnyal

A Pagonyfesztek folytatódnak egészen karácsonyig – december 5-én, szombaton és december 6-án, vasárnap viszont a Pagony Mikulással lehet, hol máshol, mint a Zoomon keresztül találkozni! Egyeztessetek előre időpontot személyesen a Pagony-boltokban, mert tudjátok, most nagyon elfoglalt a Mikulás bácsi.

Részletek ITT 

Mentés másként – beszélgetés

A Tempevölgy gondozásában jelent meg Révész Emese Mentés másként – könyvillusztráció tegnapról mára című tanulmánykötete, amelynek online bemutatóján izgalmas beszélgetés kerekedett a szerző, E. Csorba Csilla irodalomtörténész, a Petőfi Irodalmi Múzeum volt igazgatója, Dániel András illusztrátor és a beszélgetés moderátora, Szekeres Niki között.

A bemutató december 2-án, délután ötkor volt látható, de érdemes visszanézni a Tempevölgy Kiadó weboldalán ITT

SZÍNHÁZ

Holle anyó (Lóvasút)

December 6-án, vasárnap délután 17 órától a Lóvasút Facebook-oldalán Holle anyó meséjét lehet megnézni, amit a Szamárfül Projekt mutat majd be. Az előadás az Advent a Lóvasúton keretében látható, ami most természetesen online zajlik.

ZENE

Mikuláskoncert a Veronakival

Szombaton, december 5-én 18.30-tól a népszerű Veronaki zenekar is találkozik a Mikulással – tartsatok velük! Az online koncert díjtalan, de regisztrációhoz kötött, ezért előtte ne felejtsetek el regisztrálni a szervező Kult13 oldalán!

Regisztrációs link ITT

Az esemény a Facebookon

BESZÉLGETÉS

Kapu a kortársakról

December 8-án, kedden 17.30-tól a Pagony Kiadó oldalán folytatódik a Kapu – kortársakról szülőknek és felnőtteknek című beszélgetéssorozat Vinczellér Katalinnal. A Tilos az Á Könyvek gondozásában korábban megjelent ifjúsági regény, Eve Ainsworth 7 nap című műve lesz a téma, amely egy iskolai zaklatás története, így lehetőség lesz arra is, hogy az irodalmi szöveget alapul véve egy valódi és sajnos gyakori problémának a megoldására keressenek a beszélgetők választ. Résztvevők: dr. Laczkó Eszter (Madách Imre Gimnázium, magyar–latin szakos tanár), Rinézer Bianka (Madách Imre Gimnázium, 9. b), Vinczellér Katalin (moderátor).

Várják az érdeklődőket december 8-án a Pagony Facebook-oldalán ÉLŐBEN

PROJEKT

Üdvözlünk a Szósátorban!

A múlt héten hírül adtuk, most pedig már csemegézhetünk is a Szósátor – kazah–magyar gyermekirodalmi együttműködés alkotásaiból. Majoros Nóra író, az Író Cimborák alkotóközösség tagja inspirálta egy hasonló gyermekirodalmi alkotóközösség létrejöttét Kazahsztánban. Az elmúlt egy évben az Író Cimborák szerzői műhely, az Illusztrátor Pajtások csapata és kazah alkotók közösen alkottak.

Az izgalmas projekt részletei az Író Cimborák blogján és Facebook-oldalán követhetők folyamatosan ITT és ITT

TANULÁS

Ne csak magolj, játssz!

„Próbáld ki a SzÖSz-Műhely és a Kassák Múzeum KONSTRUKTIVISTA BOLYONGÁS című új, interaktív online játékát, és legyél te is avantgárd divattervező, lapszerkesztő vagy »kép-építész«! Tervezz konstruktivista ruhát, állítsd össze a saját címlapodat, alkosd meg saját képarchitektúrádat! Játszhatsz vele egyedül, de játszhattok akár tízen is egyszerre. A játékot elsősorban középiskolás diákoknak szántuk, de a tanárok sincsenek kizárva a szórakozásból. Sőt, remek oktatási segédanyag lehet belőle, ha magyar- vagy töriórán együtt is kipróbáljátok: ne csak magoljatok, játsszatok velünk!” – olvastuk a Kassák Múzeum Facebook-oldalán ezt a szuper lehetőséget, így most továbbadjuk!

Az online játék részletei ITT  

Wittmann Ildikó