Vissza
  • 2020.09.11
  • Wittmann Ildikó

Nincs itt semmi látnivaló! Vagy mégis?

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Nincs itt semmi látnivaló!

Dániel András vadonatúj könyvének bemutatója, a Nincs itt semmi látnivaló!, szeptember 11-én, pénteken lesz, szabadtéren – a Gellért-hegyen, 17 órától. Kicsi, közepes és nagy rajongók, figyelem! Készen álltok, hogy játsszatok az érzékeitekkel? Ha igen, akkor gyülekező a Bartók Pagony előtt! Az esten különböző hangszereken közreműködik: Gyulai Csaba, Dániel Andrással pedig Both Gabi beszélget. A programon a részvétel regisztrációhoz kötött.

Részletek: ITT

KIÁLLÍTÁS

25 éves a Corvin Rajziskola

Pénteken, szeptember 11-én nyílik a Corvin Rajziskola illusztráció-szakos hallgatóinak bemutatkozó kiállítása a Tranzit Art Café & Bistróban. Az eseményen az iskola oktatója, Rofusz Kinga illusztrátor is jelen lesz.

Részletek: ITT 

Bábok a Nemzeti Galériában

Aki még nem látta, annak érdemes lesz megtekintenie egy különleges kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában: a hetvenéves Budapest Bábszínház több mint húszezer darabból álló bábgyűjteményének azon darabjait választották ki, amelyek az elmúlt hetven évben a leginkább meghatározták a Bábszínház képzőművészeti arculatát. „Olyan tervezők munkáit mutatják be, mint Balla Margit, Bod László, Boráros Szilárd, Bródy Vera, Gábor Éva, Hoffer Károly, Koós Iván, Ország Lili, Schéner Mihály vagy Szűr-Szabó József. A bábok a Magyar Nemzeti Galéria állandó gyűjteményében úgy helyezkednek el, hogy párbeszédbe léphessenek egy-egy képpel, hogy a festmények és a bábfigurák akár hangulati, akár történeti szempontból reflektáljanak egymásra” – olvastuk a honlapon. A kiállítás október 18-ig tekinthető meg.

Részletek: ITT 

SZÍNHÁZ

Tipli a Kolibribe!

Kiskamaszoknak ajánljuk Krausz Attila Tipli című színdarabját, pontosabban „személyes hangvételű (út)keresését”, amelyet a Kolibri Pincében mutatnak be szeptember 11-én, délután öttől Vidovszky György rendezésében. A darab dramaturgja: Tasnádi István és Vidovszky György, díszlet- és jelmeztervező: Illés Haibo, zeneszerző: Monori András. A tavasszal elhalasztott bemutatót most lehet bepótolni.

Részletek:  ITT

Légy jelentéktelen!

Középiskolások és felnőttek figyelmébe ajánljuk a világirodalmi klasszikus (és középiskolás tananyag) Nyikolaj Vasziljevics Gogol: A köpönyeg című elbeszélésének rendhagyó színpadi feldolgozását a Füge Társulat és a Narratíva bemutatásában, A jelentéktelen – Ragyogó gyarlóságok egy részben címmel. Pass Andrea rendezésében Akakij Akakijevics Basmacskin története kétségkívül új megvilágításba helyeződik! Bemutató szeptember 11-én, pénteken, 19 órától a Jurányiban.

Részletek: ITT

CSALÁDI

Családi Piknik az Aszódi utcai lakótelepen

A budapesti Madaras József téren gazdag programmal és rengeteg játékkal várják a családokat a közös piknikre szeptember 12-én, szombaton, 11 órától. Lesz bűvész, aszfaltrajz-verseny, Makk Marci, A kiskakas gyémánt félkrajcárja, fotókiállítás. Valamennyi programra a belépés díjtalan.

Részletek: ITT

Hetedhét Hatvan

Családi népmesefesztivált rendeznek Hatvanban, szeptember 12-én, szombaton. A kézműveskedős, meseösvényes, íjászkodós, népi mesterség-bemutatós gazdag programok mellett a meséké lesz a főszerep a szombati Hetedhét Hatvan mesefesztiválon: lesz Bábakalács Bábszínház, Kuttyomfitty Társulat, Danny mesél, Bab társulat és Meseszó Egyesület – hogy csak néhányat emeljünk ki a gazdag programból. Kár lenne kihagyni! A programra csak előzetes regisztrációval lehet jegyet vásárolni. A Facebook-eseményben megtalálható a regisztráció linkje is.

Részletek: ITT

 

 Wittmann Ildikó