Vissza
  • 2020.07.10
  • Wittmann Ildikó

A bábok sem ismernek tabut

Bábelőadás, könyvbemutató, személyesen Kerekítő manó és egy strandolós klippremier vár rátok a következő napokban. Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Könyvbemutató a Varjúvárból

A Naphegy Kiadó életrajzi képeskönyv-sorozatának következő darabja egy különleges kisfiú sorsát, életének főbb állomásait mutatja be: A fiú, aki varjúvárról álmodott címmel Boldizsár Ildikó írta meg és Bertóthy Ágnes illusztrálta a nagy formátumú erdélyi építész-író, Kós Károly életét. Aki lemaradt a könyv online bemutatójáról, ITT pótolhatja. A beszélgetést Gyovai Katalin, a Naphegy Kiadó munkatársa vezette, az alkotók pedig válaszoltak a kérdéseire.

SZÍNHÁZ

Lili és a bátorság – bábokkal

Amikor néhány évvel ezelőtt megjelent Paulik Móni és Vincze Zsuzsi formabontó, gyerekeknek szóló könyve, amely vállaltan a gyerekmolesztálás kérdésével foglalkozik, sokan hiánypótlónak tartották.  A Lili és a bátorság meséje sajnos mit sem veszített aktualitásából. Most végre bábos feldolgozásban is megtekinthető:  a Kőszegi Várszínház lovagtermében lesz a premier 2020. július 14-én, 18.00 órakor. Az előadást alsó tagozatos iskolásoknak ajánlják. Kíváncsian várjuk.

ZENE

Kerekítő manó a Tücsökkertben

A Tücsökkerti Pikniken július 11-én, szombaton 16 órától a Kerekítő tavaszi mesével teszi tiszteletét Kerekítő manó és gazdája, J. Kovács Judit, méghozzá zenekari kísérettel. Szeretettel várnak mindenkit szombaton a Tücsöktanyára, melynek címe: 1138 Budapest, Dagály utca 15/A.

Strandszerelem – RBB Klippremier

A Rutkai Bori Banda nemrég megjelent könyves-zenés albuma, a Zsebtenger újabb nótájához készít klipet. A dal címe: Strandszerelem. Az animált klip készítője, CsaK/Klement Csaba, a klip premierje pedig július 10-én, pénteken 9 órakor lesz a Pagony Kiadó Facebook-oldalán.

Wittmann Ildikó