Vissza
  • 2021.07.02
  • Wittmann Ildikó

PIM Nyári Fesztivál, Folkpark és egyéb remek programok a hétvégére

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Laudációk az Év Gyerekkönyve-díjasokról

A HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum júniusban osztotta ki az Év Gyerekkönyve-díjakat. A szakmai zsűri hét díjat adott át, az átadón elhangzott laudációkat közzétették online felületeiken is. Érdemes áttanulmányozni őket, megismerkedni a díjazott könyvekkel és azokkal a gondolatokkal a zsűri részéről, amelyek a kiválasztást segítették. Természetesen a shortlistek kötetei is figyelmet érdemelnek, feltétlenül érdemes belőlük csemegézni a nyári szünetben.

Hírek, shortlistek, laudációk a HUBBY oldalán: ITT 

Mindenki a fedélzetre!

Szombaton, július 3-án a Mesemúzeumban várják a gyerekeket, akik szívesen megismernék Berg Judit népszerű mesehőse, Rumini kalandjait.

„Diafilmvetítéssel és vidám játékokkal várunk a Mesemúzeumba minden Rumini-rajongót. Keressük a Szélkirálynő legügyesebb hajósinasait, akik ezúttal a Mesemúzeumban kötnek ki, ahol ügyességükkel, talpraesettségükkel és segítőkészségükkel teljesíthetik a rájuk váró kihívásokat. Az izgalmas kalandok után pedig a tohonyaparti lustálkodás sem marad el” – írják.

Az esemény a PIM nyári fesztiválprogramja. Ajánlott korosztály: hét–tíz éves korig, a program időtartama várhatóan 90 perc.

Részletek: ITT 

VERSVERSENY

Nézzétek meg a Kultúrpart Versversenyének eredményhirdetéséről készült kisfilmet, melynek zsűrizésében az IGYIC vezetője, dr. Harmath Artemisz is részt vett. A zsűritagok is megszólalnak, sőt Csányi Vilmos is beszél benne egy díjazott pályamű méltatásaként a józan észről, de Molnár Piroskát is felolvas egy díjazott verset.

A Versverseny blogját ITT láthatjátok, és el is olvashatjátok a beküldött pályaműveket

A díjátadó kisfilmet pedig ITT nézhetitek meg

PÁLYÁZAT

75 éves a forint!

Augusztus 1-jén ünnepeljük nemzeti fizetőeszközünk, a forint bevezetésének 75. évfordulóját, mely alkalomból a Magyar Nemzeti Bank „FORINT75” címmel kreatív pályázatot hirdet a hat–tizennyolc éves korosztályban. A jegybank két témában várja a pályázati anyagokat:

„Az első, meghatározó élményem a forinttal”

„Időutazás a forinttal”

A hat–tizenkét év közötti pályázók egy rajz vagy egy képregény, a tizenkettő–tizennyolc év közötti pályázók egy fotó vagy egy videós anyag beküldésével pályázhatnak. A beküldött pályázatokkal értékes nyereményeket lehet nyerni.

A pályázati anyagok leadási határideje: 2021. július 21., éjfél.

Részletes információ: ITT 

CSALÁDI

Múzeumutca Plusz Pécsett – fesztiválhangulat a Káptalan utcában

Az első pécsi fesztivál, a Múzeumutca Plusz július 1-től 4-ig jelentkezik. Lesz irodalom, zene, mesebirodalom szuper gyerekprogramokkal: kézműveskedés, Gryllus-koncert, Ringató, találkozás Dániel Andrással…

A részletes programért kattintsatok IDE

KIÁLLÍTÁS

Kiállítás, vásár és művészeti turkáló a Holló Műhelyben

Július 2-án, pénteken délelőtt tíztől kapunyitás

„A korábbi nagy sikerű Műhelyturkáló találkozó vásárral egybekötve, nyári kiadásban! Főleg Makhult Gabi és Tettamanti Zsófi műveiből szemezgethettek, akik Portugáliában élnek és alkotnak, és most hazai turnéjuk keretében itt újra bemutatkoznak friss és régi munkákkal” – írja az esemény ajánlójában Holló Anna grafikus-illusztrátor.

Aki teheti, jelezze, milyen időszakban érkezik, hogy minél nyugodtabban nézhesse meg a műveket. Zárt térben maszk használatát kérik, és egyszerre három vendéget fogadnak Van viszont udvar és pincegaléria, ami szintén várja a látogatókat.

Részletek: ITT 

KONCERT

Budapest Park Folkpark

Minifesztivál táncházakkal, folkkocsmával és fellépő együttesekkel a Budapest Parkban, július elsején! Sokaknak hiányzik az együtt táncolás lehetősége; most moldvai és mezőségi táncház is lesz, érdemes lesz kilátogatni.

Részletek: ITT 

Wittmann Ildikó