Vissza
  • 2020.07.24
  • Wittmann Ildikó

Parás apák és villaméhek

APAPARA, VILLAJÁRÓ MÉHEK ÉS LUSTA LÁNY A MARGITSZIGETEN. WITTMANN ILDIKÓ PROGRAMAJÁNLÓJA.

BESZÉLGETÉS

Az Apapara folytatódik

A Pagony Kiadó és Szél Dávid gyermekpszichológus, az Apapara blog és könyv szerzőjének beszélgetős élő adásaiban fontos, szülőket és gyerekeket érintő témákról lesz szó. A július 30-iki online alkalom a családi mintákat járja körül.  20.30 -tól a Pagony Kiadó Facebook-oldalán, élőben lehet követni a beszélgetést.

ÁLLATOK

Kaptárlátogatás a Barabás Villában

Kit nem nyűgöz le a méhek szorgos munkával töltött, jól szervezett élete? A Barabás Villa (1122 Budapest, Városmajor u. 44.), kertjében rendszeresen megleshető a méhkaptár élete, legközelebb például július 30-án, csütörtökön 18.00 órától. A kerületben több program is a méhek védelmében jött létre, a kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas és tanulságos kukucskálás, továbbá ismeretterjesztő beszélgetés egyike ezeknek. Bővebb információ a Villa honlapján.

ZENÉS

Nagyvárosi Folkudvar a Hagyományok Házában

Július 28-án, kedden 18.00 órától a Corvin téren fesztiváli hangulatot idéz meg a Hagyományok Háza (1011 Budapest, Corvin tér 8.). Ez az a hely, ígérik, ahol megtudhatod – ha esetleg még nem tudnád –, miért izgalmas a népzene, a néptánc, egyáltalán a népszokásaink. Itt tiszta szívvel énekelhetsz, kézműves foglalkozáson vehetsz részt és felnőttként is hallgathatsz mesét. Fellépnek többek között: a Bazseva zenekar, Bartók Ágota és Bukovics János mesemondók.

Az esemény Facebook-linkje.

FILM

Psszt!

Psszt! Némafilmvetítés lesz a zugligeti Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban (1121 Budapest, Zugligeti út 64.), július 28-án, kedden, este nyolc órától, amelyre a gyerekeket is várják. Soha jobb alkalmat, hogy a kicsik is megismerkedjenek olyan klasszikusokkal, mint Buster Keaton vagy Charlie Chaplin. A jegyvásárlás részletei és minden egyéb információ a honlapon.

SZÍNHÁZ

Szorgos lány, lusta lány a Margitszigeten

Szombatonként 10.30-tól a Margit-szigeti Mesefánál, a Szabadtéri Színpad bejárata előtt egész nyáron ingyenes gyerekműsorok láthatók. 25-én például a Szorgos lány, lusta lány című bábelőadást mutatja be a Majorka Színház társulata.

Az esemény megtalálható ITT.

CIRKUSZ

Tündértánc

Különleges előadást láthatunk a Fővárosi Nagycirkuszban (1146 Budapest, Állatkerti krt. 12/a), Tündértánc – Nővarázs címmel. Egy elképzelt galériában járunk, ahol a híres női alakokat ábrázoló műalkotások a gyermeki fantázia segítségével elevenednek meg. „Talán ez a valóság, talán felnőtt fejjel felejtettük csak el látni ezeket a titkokat?” – teszik fel a kérdést az előadás készítői. Ahhoz, hogy a kérdést megválaszolhassuk, legjobb, ha a produkcióról saját szemmel győződünk meg.

Legközelebbi előadások ITT

Wittmann Ildikó