Vissza
  • 2020.10.02

Október elejére is sok gyerekkönyves programot ajánlunk

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYVBEMUTATÓ

Nagyon zöld után Nagyon kék

Gévai Csilla, a Nagyon zöld könyv szerzője most más vizekre evez: a Corvinánál lát napvilágot Nagyon kék könyv című kötete. Pénteken, október 2-án, 18 órától mutatják be, a könyvbemutatón Mészáros Antónia beszélget az alkotóval.

Részletek ITT

ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a kortárs magyar irodalom népszerűsítésére Kortárs és kedvelt címmel online programsorozatot szervez, amelyet rendhagyó riodalomórára is ajánlanak az iskolások számára.
Az élő közvetítés 2020. október 5-én, hétfő délelőtt tízkor lesz, vendég: Kertész Erzsi. 
Az élő közvetítés követhető lesz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Facebook-oldalán.
Egy online játék is kapcsolódik a programsorozathoz, a résztvevő gyerekek értékes könyvcsomagokat nyerhetnek.
Részletek ITT

ZENE

Zenés utazás egy kiállítás képeivel

Október 4-én, vasárnap az Orosz Kulturális Központban 16 órától várják a gyerekeket, ahol Lukácsházi Győző mesélő és a zongorán közreműködő Szabó Marcell segítségével Muszorgszkij Egy kiállítás képei című zeneművével ismerkedhetnek meg.

Részletek ITT

KIÁLLÍTÁS

Lehetnék bárki a Jurányiban

A Lehetnék bárki antológia a mai magyar fiatal költőgeneráció verseinek válogatása. A Tilos az Á Könyveknél jelent meg, szerkesztője, Péczely Dóra, (a kötetről korábban már beszélgettünk vele, ITT olvashatjátok), illusztrátora, Locsmándi Mátyás, az ő képeit láthatjátok. 

A kiállítás megtekinthető: 2020. október 6-tól november 3-ig. A belépés ingyenes!

SZÍNHÁZ

Vuk a Vaskakasban

A győri Vaskakas Bábszínház grandiózus látványvilágú nagyszínpadi előadása vasárnap, október 4-én, 11 órakor mutatkozik be. Fekete István népszerű regénye, a Vuk megható történet egy különleges kisróka felnőtté válásáról, aki a rögös utat bejárva a Simabőrű Ember méltó ellenfele lesz. A színpadi változatot Gimesi Dóra írta.

Részletek ITT

Mese a varázsgyűrűről

A Kalánanda Meseműhely október 4-én, 15 órától mutatja be indiai „textilmeséjét” az óbudai Kulteátrumban. „Réges régen az indiai meseidőkben élt egy kereskedőfiú. Nem volt kereskedőnek való, csak olvasgatott, ábrándozott naphosszat. Egyszer, mikor apja útnak indította, hogy a bazárban árut vásároljon, a rábízott pénzt három állat megmentésére fordította. Az állatok barátsága teljesen megváltoztatta a fiú életét…” Az előadást öt-tizenkét éves gyerekeknek ajánlják.

Részletek ITT

Misi mókus utoljára

Rekordnak számító, 1961-es bemutatása után leveszi a Budapest Bábszínház a műsoráról a Misi mókus vándorúton című előadást. Az előadást több mint hatszáz alkalommal mutatták be. Aki szeretné megnézni, szombaton, október 3-án, vagy vasárnap, október 4-én megteheti, akár online is.

Részletek ITT

KÉZMŰVES

Motolla a Marcziban

Október 3-tól, szombatonként 10.30-tól a Marczibányi Téri Művelődési Központban várják a gyerekeket a Motolla játszóházban. Lovasok és lovak lesz az első téma. Kézműves délelőttre várják a kisgyerekes családokat, az ebédig a kicsik és a nagyok is együtt alkothatnak. A játszóházi foglalkozásokat három-hat éves korú gyermekeknek ajánlják! A kisebbeket játszószőnyeg várja.

Foglalkozásvezető: Krista Anita bábművész, belépőjegy: 600 Ft.

Részletek ITT

Wittmann Ildikó