Vissza
  • 2022.08.19
  • Wittmann Ildikó

Nincs vége a nyárnak!

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Rejtélyes történetek – 25 tudományos fejtörő

A HVG Könyvek gondozásában jelenik meg a népszerű Rejtélyes történetek második része, a 25 tudományos fejtörő. Ana Gallo és Victor Escandell közös könyve egészen biztosan jó szórakozást és alapos fejtörést kínál, nem csak a gyerekeknek.

Részletek: ITT

Nicolas az iskolában

Nem újdonság, hanem a gyermekirodalom egyik nagy klasszikusa a francia René Goscinny A kis Nicolas című könyve és folytatása, a Nicolas az iskolában. A tanév közeledtével érdemes kézbe venni, annál is inkább, mert az elmúlt napokban értesültünk a könyv világhírű illusztrátora, Jean-Jacques Sempé haláláról. A könyveket magyarul legutóbb a Móra Könyvkiadó jelentette meg, Bognár Róbert fordításában.

Bővebben: ITT

Bernáth Zsolt regénye a Cerkabellánál

Új ifjúsági regény fog hamarosan megjelenni a Cerkabella Kiadónál, Bernáth Zsolt tollából. A Végállomás fogadóból itt olvasható egy rövid részlet kedvcsinálónak – várjuk a folytatást!

Részletek: ITT

BESZÉLGETÉS

Szólít a Szörny Szegeden

A Thealter Fesztivál programjában is látni lehetett a szombathelyi Mesebolt Bábszínház különleges bábelőadását, amely Siobhan Dowd és Patrick Ness Szólít a Szörny című ifjúsági regénye alapján készült. A visszhangokat – Bálint Zsófia kritikáját, a Revizor beszámolóját és az előadáshoz kapcsolódó szakmai beszélgetést is érdemes elolvasni és meghallgatni. Innen is gratulálunk a Thealternek a remek online beszélgetésekhez, hiánypótlók voltak!

Bővebben: ITT

Dávid Ádám a Pagony Podcastban

Mesék felnövésig címmel Dávid Ádám író-szerkesztővel beszélgetett Vinczellér Katalin a Pagony Podcast legutóbbi adásában. Ádám, akinek első könyve, A Virág utcai focibajnokság a Pagony kereken századik megjelenő kiadványa volt, több műfajban is kipróbálta már magát: írt ifjúsági regényt, kezdő olvasóknak szóló könyvsorozatot, a Móra Könyvkiadó szerkesztőjeként pedig többek között Lázár Ervin és Nemes Nagy Ágnes könyveinek kiadásain dolgozott. Az augusztus 3-án elhangzott beszélgetés visszahallgatható: ITT

KÉZMŰVES

Manópracli Műhely a Mamintiben

A Maminti Kuckó könyvesbolt és kávézó augusztus 22-én, hétfőn 10.30-tól a legkisebbeket várja közös alkotásra a Manópracli Műhelybe. A foglalkozást Szombathy Groskó Zsuzsi vezeti, és legalább annyi játékos papírtépés, szivacsmorzsolás, pacázás, ragasztás fog beleférni, mint amennyi művészet, szóval 20 hónapos kortól nagyon ajánljuk!

Részletek és további alkalmak: ITT

ÜNNEP

Mesterségek Ünnepe ismét!

Augusztus 19. és 21. között rendezik meg idén a Mesterségek Ünnepét, amelynek díszvendége idén Dél-Korea lesz.  Remek kézműves-bemutatók, foglalkozások és műsorok, koncertek várják a gyerekeket is.

Részletes program: ITT

KÉPREGÉNY

Képregényterasz a Westend Tetőkertjében

Augusztus 27-én, jövő szombaton ismét Képregényterasz a Magyar Képregény Szövetség szervezésében. Sok-sok képregényt ígérnek, és egy új filmet, a Sámánt mutatják be az alkotók közelebbről. 11 órától várják az érdeklődőket a Westend tetőteraszán.

Részletek: ITT

PÁLYÁZAT

Papírszínház Benedek Elek meséiből

A Magyar Nyelv Múzeuma pályázatot hirdet tizennyolc éven felüli alkotóknak: egy Benedek Elek-mesét kell feldolgozniuk papírszínházként. Beküldési határidő szeptember 2., eredményhirdetés a népmese napján, szeptember 30-án.

További fontos információk: ITT

Wittmann Ildikó