Vissza
  • 2022.03.18
  • Wittmann Ildikó

Mesékkel a békéért

Március 20-án lesz a mesemondás világnapja

Wittmann Ildikó programajánlója.

PÁLYÁZAT

Március 18-ig lehet jelentkezni – Ha siettek, még odaér a pályázatotok!

Pillanatokon belül véget ér az irodalmi táborral egybekötött 45. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat a 14–18 éves középiskolások számára.

Vers, próza és tanulmány kategóriában várják a pályázatokat a szervezők, Sárvár Város Önkormányzata, az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete és a Sárvári Tinódi Gimnázium.

Részletek: ITT 

ÜNNEP

Petőfi.hu

A Petőfi-bicentenárium részeként elindult a petofi.hu honlap és az ehhez kapcsolódó Facebook-oldal.

Máris sok olvasnivaló, érdekesség található rajta, érdemes követni!

BESZÉLGETÉS

Interaktív tájékoztatók három helyszínen

A Református Tankönyvkiadó kiváltképp hasznos és gyönyörű irodalmi szöveggyűjteményeiből az 1–2. osztályosoknak szóló köteteket mutatják be három helyszínen (Pécsett, Debrecenben és Budapesten) a szerkesztők: Miklya-Luzsányi Mónika és Miklya Zsolt. Elindult a regisztráció, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Részletek: ITT

MESE

A mesemondás világnapja

Március 20. a mesemondás világnapja, és ha a MeseSzó Egyesületen múlik, az egész ország ünnepel majd.

Március 18-án Nagykátán és Balástyán lehet meséket hallgatni, 20-án Csíkszentdomonkoson, Százhalombattán és Budapesten, 21-én Balmazújvárosban és Balatonalmádiban, 22-én Miskolcon, 23-án pedig online, a már múlt héten külön is ajánlott Isztojka Máté történeteivel cigány mesemondó nagyapjáról.

Mindenkit sok mesével és szeretettel várnak a szervezők.

Részletek: ITT

Mesékkel a békéért

Szintén a mesemondás világnapján, március 20-án lesz egy online esemény Mesékkel a békéért címmel. A programvezető, Neisz Laura szándéka szerint a mesék ősi erejét, bölcsességét felhasználva mutatja meg az ingyenesen, bárki számára követhető mesélés, hogyan lesz rend és békesség a világban.

Részletek: ITT 

KIÁLLÍTÁS

NAGYON KÉK – Gévai Csilla-kiállítás nyílik az Erzsébetligeti Színházban

Március 27-én, vasárnap délelőtt 10.30-kor nyílik Gévai Csilla gyermekkönyvíró és képzőművész kiállítása az Erzsébetligeti Színház kiállítóterében, ahogy a gyerekeket is közös alkotásra várják.

A belépés díjtalan.

Részletek: ITT 

Rippl Renáta Szentendrén

A szentendrei Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár gyerekkönyvtárában március 10-től látható Rippl Renáta illusztrációiból válogatás.

Részletek: ITT 

A változás íze

Szitakötő folyóirat általános iskolás gyerekeknek hirdet pályázatot ezzel a címmel. Április 2-ig várják a gyerekektől annak a bemutatását, hogy szerintük hogyan változott az emberek étkezése az elmúlt korokban, és milyen lesz száz év múlva. Részletek: ITT 

Ugrás a jövőbe

A MOME kettő–öt fős csapatok jelentkezését várja az Ugrás a jövőbe! című pályázatra április másodikáig. Analóg vagy digitális tervekkel lehet jelentkezni arról, hogy milyennek képzelik az iskolát, a jövő munkahelyeit, hogyan változhatnak majd az emberi kapcsolatok… Olyanok jelentkezését várják, akik mernek nagyot álmodni.

Részletek: ITT 

SZÍNHÁZ

Jakab Pestújhelyen

Aki a Jurányiban még nem látta, most március 19-én, szombaton délelőtt 10-kor megnézheti a Hab a tortán! mesesorozatból a Mit keresett Jakab az ágy alatt? című részt Dániel András könyve nyomán, Pető Katával és Porogi Ádámmal.  A feldolgozást óvodás gyerekeknek ajánljuk.

Részletek: ITT

KÖNYVTÁR
Megújult a gyerekkönyvtár

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár gyerekrészlege felfrissült, kiszínesedett – március 18-tól megújulva várja a gyerekeket!

Érdemes megnézni a fotókat a Facebook-oldalukon!

 Wittmann Ildikó