Vissza
  • 2021.11.19
  • Wittmann Ildikó

Menjetek vendégségbe Mandulkához, de előtte látogassátok meg Harmóniát is!

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Nevető családfa

Lackfi János versei egy család mindennapjairól mesélnek, ám csöppet sem mindennapi módon: viccesen, bölcsen, bátran és nagyon őszintén. A gyerekek csodás találmányokról álmodoznak, cserebogarat gyűjtenek és szirmokat, hol szerelmesek, hol beléjük szerelmes valaki, éppen legyőzik a hisztit, ámulnak a tengerparton, lelkesen legyekre vadásznak, vagy éppen saját szupermenre vágynak.

Ebbe a szeretni való kavalkádba szól bele időnként mélyebb hangján az apa, aki rácsodálkozik saját családjára és életére, a világra, Istenre – és a gyerekre, aki benne lakik.

A kötet a Móra Könyvkiadó gondozásában jelent meg, bővebben: ITT

Ismerjük meg Harmóniát!

Tarr Ferenc, akit leginkább a népszerű és hiánypótló Bonbon Matinékról ismertünk eddig (amikor éppen nem könyveket ajánlott, vagy a HUBBY elnökségében dolgozott), most saját könyvvel jelentkezett: Harmónia, a zenék birodalma címmel ismeretterjesztő mesekönyvet írt gyerekeknek a zenetudományról. A kötetet Baranyai (b) András illusztrálta. A Bartók Pagonyban november 20-án, szombaton 10 órától egy interaktív mesejátékban mutatják be – szólaltatják meg a könyvet.

A Lóci játszik zenekar és Szabó Anna Rózsa is fellép az eseményen.

Bővebben: ITT

Jussváry Jakominusz

A Scolar újabb Rebecca Dautremer-könyvet jelentetett meg, Jussváry Jakominusz gazdag órái címmel. A kötetet Pacskovszky Zsolt fordította, és mind megjelenésében, mind tartalmában megkapóan szép mesekönyv, igazi ritkaság. Jakominusz a könyvben egy nyuszigyerek, aki a szemünk láttára nő fel, lesznek neki is gyerekei, majd örökre elalszik. Nem csak gyerekeknek; nem lehet betelni vele!

Részletek: ITT 

VERSENY

Jelentkezzetek a téli olvasóversenyre!

December 10-én indul a téli olvasóverseny a Hebe Kft. szervezésében. A nagy múltú német és angolszász levelezős olvasóversenyek mintájára, nagy küldetéstudattal indították útjára 2006-ban Magyarországon olvasásnépszerűsítő projektjeiket. A téli fordulóban ismét hat könyv közül lehet választani, amelyeket különböző korcsoportoknak szánnak. A kétfordulós játékban sokféleképpen próbára tehetik majd magukat a gyerekek. A játék mellett oklevelet és értékes ajándékcsomagot is lehet nyerni.

Részletek: ITT 

BESZÉLGETÉS

Tasi Kata az ESTV-ben

A váci televízióban beszélgettek Tasi Kata íróval, aki legújabb kötetéről, a Homoklakóról mesélt. A könyv, amelyet Mészely Ilka illusztrált, a kirekesztésről és az elfogadásról mesél, nem csak gyerekeknek.

ITT visszanézhető a beszélgetés 

50 éves Boribon

Bizony, bár nem látszik meg rajta a kor, Boribon, a játékmackó épp ötven éve született Marék Veronika rajzasztalán. Róla és még sok más kedves mesehőséről is szó lesz a Líra Könyvek Facebook-oldalán, ahol Szegő János szerkesztő Marék Veronika írót, illusztrátort faggatja. A beszélgetés november 25-én, csütörtökön látható 17 órától.

Részletek: ITT 

ONLINE

Mandulka vendégségbe megy

A Rutkai Bori Banda karácsonyváró új anyagához kapunk igazi kedvcsinálót: Bori és új mesehőse, Mandulka első online adásában új helyszínről jelentkezik. „Vendégségbe megyünk az Oroszi-Hadnagy családhoz! Kipróbáljuk, milyen a szobadiszkó másoknál! Lesz egy kis mese, egy kis tánc, egy kis zene! Nézzetek minket a Rutkai Bori Banda Facebook-oldalán, szombat délután 17.30-tól!”

Nem kérdés, mit fogunk csinálni november 20-án, szombaton délután

KIÁLLÍTÁS

WORKSHOP

Rajzoló szó

Hogyan lehet a beszéd- és a motorikus fejlesztés játék? Erre dolgozott ki könnyen a gyakorlatba ültethető módszertant Pálfi-Varga Krisztina logopédus-fejlesztőpedagógus.

Ismerd meg a módszer hátterét, és próbáld ki a gyakorlatban a Családi Iránytű Klub következő online alkalmán 2021. november 22-én, 18.00 órától – az esemény online  követhető.

Részletek: ITT 

Wittmann Ildikó