Vissza
  • 2021.07.16
  • Wittmann Ildikó

Még ma éjfélig lehet jelentkezni a Kapolcskára! – Ösztöndíjas irodalmi tábor kamaszoknak – és sok más program

Wittmann Ildikó programajánlója.

BESZÉLGETÉS

Felolvas Szabó Borbála

A K11 Művészeti és Kulturális Központban július 19-én, hétfőn 19 órától Szabó Borbála író, dramaturg a János vitéz-kód szerzője az Olvasó kör következő vendége. A felolvasást kötetlen beszélgetés követi.

Bővebben: ITT 

KÖNYV

Kecske úr angolul tanul

Ezzel a könyvvel nagyon kellemesen fog eltelni az idő. Mauri Kunnas Finnország egyik legsikeresebb gyerekkönyvírója, és most megérkezett hozzánk is a Bolondos képes szótár a Kolibri gondozásában. „Kecske úr angolul tanul! Van kedved vele tartani? Csak kövesd a bolondos nyelvzsonglőrt a sportok, játékok, járművek sokszínű világába, és láss csodát, az út végére rengeteg angol szót tanulsz!” – ígérik.

További részletek: ITT 

Olvassatok Fitz József-díjas könyvet!

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) 52. Vándorgyűlésén Fitz József-könyvdíjjal jutalmazták Kertész Edina írót A lány, aki szavakkal varázsolt című könyvéért. A 2020-ban megjelent kötet a Naphegy Kiadó gondozásában látott napvilágot, és Szabó Magda író gyerek- és fiatalkorát mutatja be. A könyvet Takács Viktória illusztrálta.

Részletek: ITT 

TÁBOR

Még lehet jelentkezni a Kapolcskára!

Péntek éjfélig lehet jelentkezni a PIM által szervezett Kapolcska programjára.

„Az idén 2021.  08. 11. és 08. 19. között megrendezésre kerülő Kapolcska összművészeti táborban alkotói kreatívírás-workshopot tartunk az írás iránt érdeklődő, a szövegalkotás technikáiban elmélyülni vágyó 14–17 évesek számára. Várjuk mindazon fiatalok jelentkezését, akik szeretnek írni, olvasni, csapatban dolgozni, és szívesen tanulnak kreatív írást egy héten át” – írják a szervezők.

Részletek: ITT 

FILM

Cinemira Pop-Up a Pegazusban

Mozizz és alkoss a Cinemira Pop Up családi programján!

Nézz minőségi gyerekfilmeket, és próbáld ki magad filmesként!

Július 19-én, hétfőn a szentbékkállai Pegazusban este héttől először filmes workshop lesz: a résztvevők ötletei alapján közösen kitalálnak egy történetet, a gyerekek kipróbálhatják magukat különböző filmes szerepekben, színészként, rendezőként, operatőrként, csapósként, mikrofonosként. A másfél órás foglalkozás alatt leforgatnak egy közös kisfilmet, amit majd minden résztvevőnek el is küldenek.

20.30–21.00: Válogatás a legfrissebb animációs rövidfilmekből, hatévesnél idősebbek számára. (A vetítés pontos kezdete a sötétedéshez igazodik.)

A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál minden évben a gyerekeknek szóló legkiemelkedőbb filmeket kutatja fel, és hozza el a magyar közönségnek. Felhőtlen szórakozás az animáció világában.

Részletek: ITT 

KIÁLLÍTÁS

Nagy László poszterei és -könyvbemutató a Várban

Igazán színes, letisztult és professzionális világba kaptok most meghívást!

Szeretettel várnak mindenkit Nagy László DLA grafikus kiállítására, amely szubjektív válogatást mutat be szitanyomott koncert- és más témájú plakátjaiból. A kapcsolódó magyar–angol nyelvű kötetben megtalálhatók a 2010-től 2021-ig készült plakátok reprodukciói.

Helyszín: Mária Magdolna Torony, 1014 Budapest, Kapisztrán tér 6.

Megnyitó: 2021. július 15. csütörtök 18.00 óra

Megtekinthető augusztus 22-ig, hétfőtől vasárnapig 10.00 és 16.00 óra között.

Részletek: ITT 

 Wittmann Ildikó