Vissza
  • 2021.03.12
  • Wittmann Ildikó

Medvemonda, mesepedagógia, március 15., és vizuális képzés

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Most angolul olvasok!

Új sorozat indul a Pagony gondozásában. Ezúttal a gyerekek angol nyelvi kompetenciáit fejlesztő könyvsorozat készül, a Most én olvasok! című népszerű sorozat mintájára. Szakmai és nem csak szakmai kérdésekkel foglalkoznak március 18-án, csütörtök délután öttől élőben a Pagony Facebook-oldalán.

Dr. Kovács Judittal (korai és két tannyelvű nyelvoktatási szakértővel és a sorozat lektorával) és Kovács Magdolnával (az ELTE Tanítóképző Gyakorló Iskolájának vezető angoltanítójával) beszélgetnek majd a szervezők.

Kíváncsian várjuk az eseményt, részletek: ITT 

SZÍNHÁZ

Mesebolt Medvemonda

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház YouTube-csatornája, a Mesebolt TV szombaton, március 13-án délelőtt tíztől egy újabb „bábetűdöt” tesz közzé, Medvemonda címmel. Gyurkovics Zsófia, Balogh Bertalan és Kiss Dávid készítették.

Premier szombaton tíztől: ITT

KÉPZÉS

Kellenek a mesepedagógusok!

Bajzáth Mária a mesepedagógia módszerének kidolgozója, a népszerű Népmesekincstár-sorozat szerzője ismét meghirdette online élő akkreditált mesepedagógiai képzését.

„Arra gondoltam, ha a résztvevők is szeretni fogják és én is szeretni fogom, ha tényleg működik online, csak akkor hirdetek új dátumokat. Működik, szeretjük” – írja, és várja az érdeklődőket, jelentkezőket.

Részletek: ITT

PÁLYÁZAT

Tarkabarka rajzpályázat a Hagyományok Házában

Április 23-ig várják a Hagyományok Háza Nyitott Műhelyébe a Tarkabarka rokolya elnevezésű rajzpályázatra gyerekek pályaműveit, amelyekben Kárpát-medencei népviseletek motívumait, formavilágát örökítik meg. Kiemelten ajánlják a szervezők feldolgozásra a különböző női, férfi- és gyermekviseleteket. Több korcsoportban, sokféle témával, ötlettel segítve hirdették meg a pályázatot, már a kiírás is meghozza a kedvet a részvételhez, érdemes megnézni, bekapcsolódni!

Részletek: ITT

ONLINE

Grafikusok, figyelem!

Manapság megannyi területen fokozott szerepet kap a vizualitás, vagy ahogy szép kifejezéssel hívjuk: a vizuális kommunikáció. Nagyon sokaknak jól jöhet tehát a Corvin Rajziskola BE VISUAL! – online kibeszélő a vizuális kommunikációról című programja.

A felvezetőben ezt olvastuk:

„Szeretnél eligazodni a grafikai műfajok között? Design vagy képzőművészet?

Utánajárunk, hogy mi a helyzet a kortárs grafikával, az egyes műfajok miként válnak el, és fonódnak össze, illetve hogyan gondolkodik egy grafikus, mi a feladata, és milyen képzéseken lehet erre pályára felkészülni. Egy grafikus hogyan használja a social mediát, szükséges-e önmagát menedzselnie? – Ilyen és ehhez hasonló témákat érintünk online kerekasztal-beszélgetésünkön, amelynek középpontjában a vizuális kommunikáció, a grafika áll.

Reméljük, hogy a beszélgetésből választ találnak kérdéseikre mindazok, akiket ez a pálya érdekel, és egy kis segítséget kapnak az útkeresésben, az önmenedzsmentben.”

A beszélgetőpartnerek is figyelemre méltók: Révész Emese művészettörténész, Turi Lilla illusztrátor, Czikkely Panni formatervező, illusztrátor, Födő Gábor képgrafikus, Borbély Áron & Faragó Gergő (Compact Studio) tervezőgrafikusok.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részletek: ITT

NAGYVILÁG

Világjáró gyerekek az Egyesült Királyságban

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria népszerű kitekintő sorozatában most az Egyesült Királyságba látogatunk.

Március 13-án, szombaton tíztől a galéria Facebook-oldalán megismerkedhettek a Stonehenge, a Big Ben és a brit királyi család hazájával, valamint Nyúl Péter kalandjaival, akinek még a kedvenc muffinreceptjét is megleshetitek.

Egy szuper angol dalt is tanulhattok, a kézműves-foglalkozásokon pedig készíthettek emeletes buszt, koronát és egy igazi Humpty Dumpty-figurát.

Részletek: ITT 

BESZÉLGETÉS

Tóth Krisztinával kezdődik most a vers

Március 17-én, szerdán este héttől, a Juhász Anna Irodalmi Szalon #122. estjén

Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító lesz vendég.

Az est az Ott kezdődik a vers címet kapta, és Juhász Annához, az est háziasszonyához illően sok alkotói műhelytitokra, érdekességre, az alkotás mélyrétegeire, irodalmi kapcsolódásokra is fény derül majd.

Az ingyenes online programon szó lesz majd Krisztina két frissen megjelent gyermekverskötetéről is, érdemes követni az eseményt.

Részletek: ITT 

ÜNNEP

Hangolódjunk az ünnepre külföldön is!

A Magyarra hangolva programsorozat (amely elsősorban a diaszpórában élő magyar családok figyelmét szeretné a hagyományőrzésre, az anyanyelviségre felhívni játékos formában) példaértékű munkát végez nagy nemzeti ünnepünk kapcsán is.

A Brüsszelben élő magyar pedagógus, Dóczi Ilona által létrejött program most napról napra kínál ünnepre készülő játékos feladatokat, ismereteket, információkat – nem csak diaszpórában élő családoknak. Jelenleg, amikor csupán az online térre támaszkodhatunk, ez valóban nagy segítség. A márciusi ifjak lelkesedését őrizve tölthetünk el mindennap tíz percet ünnepi hangulatban.

Részletek: ITT 

Wittmann Ildikó