Vissza
  • 2020.12.31
  • Wittmann Ildikó

Már jövőre is mesés programokat ajánlunk!

Wittmann Ildikó programajánlója.

SZÍNHÁZ

Magyar népmesék – táncszínházi változat

A Bozsik Yvette Társulat látványos vállalkozásba fogott: a Nemzeti Táncszínház szervezésében január 2-án, szombaton 11 órakor mutatják be a magyar népmeséket megjelenítő előadásukat. „Népmeséink olyan kincseink, amelyek megismertetnek közös hagyományainkkal, emellett kedves bölcsességükkel, színes fantáziavilágukkal, humorral és furfanggal tanítanak, és szinte észrevétlenül segítenek alapvető erkölcsi kérdésekben, a hétköznapi események, problémák feldolgozásában – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt” – írják, azaz igazi családi élmény lesz az előadás.

Részletek ITT

Holló Jankó Békéscsabáról

A Békéscsabai Jókai Színház idei előadásának online premierje, a Holló Jankó című mágikus táncszínházi előadás látható december 31-én, 16 órától. A népmesei alapú történetet a népi művészet eszközeivel adják elő: a néptánc és a különleges népi hangszerek meghatározó szerepet jártszanak a műsorban.

További információ ITT 

KÖNYV

Pitypanggal a menhelyen

Pásztohy Panka író-illusztrátor, a Pitypang és Lili-mesekönyvek szerzője a Pagony kiadó legutóbbi videójában elkalauzol bennünket a mesesorozat kiindulási helyére: egy igazi állatmenhelyre. Hogyan lehet örökbe fogadni egy kutyust? Hogyan alakult ki Pankában az állatok iránti szeretet?  – és még számos kérdésre választ kaphatunk ebben a filmecskében, amelyben szó lesz a sorozat legújabb kötetéről is.

Részletek ITT

KÉZMŰVES

Kavicsfestés pontfestő technikával

A NapFényHáz Kulturális Kreatív Műhely január 3-án, vasárnap 9.30-tól kavicsfestő tanfolyamot tart. Személyes rászvétel,, nem online! Apontfestő technikával egyszerű és látványos lesz a végeredmény! Az eseményen nyolc év feletti gyerekek vehetnek részt.

Részletek ITT

SÉTA

Mesetanösvény Noszvajon

Remek közös családi program lehet a noszvaji Családi Meseút felkeresése és bejárása. A tanösvényszerűen végigjárható házikókban egy-egy palóc népmesét és a meséhez kapcsolódó játékos feladatot, beszélgetésindító kérdést találnak a kicsi és nagy meseutasok. A helyszínen megpihenve vagy otthoni olvasásra is érdemes ezeket a meséket összegyűjteni, hiszen kevéssé ismert, de szépséges gyöngyszemei a magyar népmesekincsnek.

Részletek ITT

Wittmann Ildikó