Vissza
  • 2021.07.23
  • Wittmann Ildikó

Keressétek Kapolcson a Petőfi Udvart!

Aki nem utazik fesztiválozni, annak is van bőven ajánlatunk

Wittmann Ildikó programajánlója.

CSALÁDI

Minden út Kapolcsra vezet!

Ez lesz a harmincadik Művészetek Völgye! Július 23-tól egészen augusztus elsejéig tart az idei összművészeti fesztivál, amelynek rengeteg programján részt vesz a Petőfi Kulturális Ügynökség is. Keressétek a Petőfi Udvart!

Július 25-én, vasárnap délben az IGYIC által életre hívott zenés-verses gyerekeknek szóló projekt is bemutatkozik a Petőfi Udvarban!

Minden további programot ITT találtok

Tatai Patara a tatai várban!

A tatai várban július 23-tól 25-ig ismét Tatai Patara, azaz történelmi fesztivál várja korhű csatajelenetekkel az érdeklődőket. A programon testközelből ismerhetjük meg, hogyan éltek elődeink a török korban. Kézműves-foglalkozások, kisállat-simogató, harcászati bemutató, vásári forgatag – egyedülálló, igazi értéket képviselő fesztivál kicsiknek és nagyoknak!

Részletek: ITT 

Varázslatos nap a Hunyadi téren

Július 24-én, szombaton a budapesti Hunyadi téren a Gyerekplacc varázslatos helyszínné alakul át. Ezen a napon minden gyerekből bűvész válhat, és bármi megtörténhet! Programok: bűvészműsor; interaktív fizikashow; délután öttől pedig a Kabóca Bábszínház Kodzsugukila, a boszorkány című előadását lehet megtekinteni afrikai mesebábokkal és különleges hangszerekkel, Danny Bain előadásában. Közben Furfangos játéktér, óriásbuborékok, ördöglakatok, különféle zsonglőr- és tudományos játékok várják a gyerekeket.

A részvétel ingyenes, részletek: ITT 

Meseösvény a Vasúttörténeti Parkban

Különleges meghívót adunk mindenkinek. Így szól: „Egy fantasztikus nap, amikor belecsöppenhetsz a mesébe! Az Otthon Segítünk Alapítvány által szervezett programban a résztvevők feldíszíthetik a mézeskalács házikót, égig érő tornyot építhetnek, kifoghatják az aranyhalat, és elkészíthetik a kőlevest. A bátrabbak megpróbálhatják legyőzni a sárkányt, és túljárhatnak a török császár eszén. Ha elfáradnak, megpihenhetnek, és közben megcsodálhatják a bűvész különleges varázslatait, emellett ügyességi játékokból álló játszótér és kreatív sarok is várja a gyerekeket.

A MESEÖSVÉNYRE lépő gyerekek a próbatételek előtt, az indulóponton koronát vesznek fel. A feladatok teljesítésével mindig egy-egy »matrica ékkővel« lesz díszesebb a koronájuk.

A MESEÖSVÉNY végén minden hőst és királylányt egy-egy apró ajándék vár a kincsesládában.

Lépj be te is a mesébe, vegyetek részt együtt egy igazán különleges kalandban!”

A szervezők kettő–tíz éves gyerekeket várnak, a belépés ingyenes. Helyszín: 1142 Budapest, Tatai u. 95

További részletek: ITT 

KÖNYV

Elugrasz velünk a Plútóra?

Egy szuper regényt ajánlunk nyári időtöltésképp kilenc–tizenkét éves kiskamaszoknak. Farkas Róbert, aki készített már képeskönyvet az univerzumról gyerekeknek, most bolygóközi utazásra és sok kalandra invitálja olvasóit a Kolibri Kiadó gondozásában megjelent Elugrottam a Plútóra, holnap jövök! című regényében. Az illusztrációkat Bernát Barbara készítette.

ITT olvashattok bővebben a könyvről

KÉZMŰVES

Papír re-forma

Úrhidán, az Arany János utcai Szabadidőparkban ezen a szombaton minden a papírról és a könyvekről fog szólni. Július 24-én workshopok, könyv- és papírgyűjtés, könyvcsere, sok-sok információ és kreatív együttlét várják az érdeklődőket.

Workshopok: kalligráfia, papírfonás, könyvszobor- és könyvjelzőkészítés, papírgyöngyfűzés, papírmerítés, könyvkötés és papírtekercselés. 

A belépés ingyenes, de ne felejtsetek el regisztrálni ITT

Nézőkék és napszemcsik a kassákosokkal

A Kassák Múzeum Tumblr-oldala kész aranybánya a kézművesötletekhez. Most például ahhoz adnak inspirációt, hogyan készítsünk egyedi napszemüvegeket az idei nyárra. Papírgurigák, tojástartók, alufólia, némi fantázia… és megszületik a csoda. Idősebbek is elkezdhetik.

Bővebben: ITT 

MOZI

MOME Anim a Várkert Bazárban

Szabadtéri filmvetítésen lesznek láthatók a MOME Anim évközi munkái és diplomafilmjei július 28-án, szerdán a Várkert Bazár Szárazárok színpadán. Este nyolctól beszélgetés a meghívott vendégekkel, Debreczeni Zoltánnal, Eckensberger Lilivel és Pálos Emmával, kilenckor pedig elkezdődik a vetítés.

Részletek: ITT 

 Wittmann Ildikó