Vissza
  • 2020.07.17

Kacsakő és Dilili

Szabadtéri animációs film, Ruttkai Bori és bandája a Kacsakőben, kiállítás, és Medvevilág Szicíliában. Wittmann Ildikó programajánlója.

FILM

Medveségek

Július 16-tól látható Dino Buzzati: Medvevilág Szicíliában című meseregényének animációs filmváltozata a magyar mozikban. A film magyar vonatkozású érdekessége, hogy a Kecskeméti Animációs Stúdió is részese volt a színvonalas nemzetközi munkának.  ITT vannak a részletek.

Dilili a Virág Benedek Házban

Az Anilogue és a Francia Intézet ezen a nyáron a szabadban várja az animáció iránt érdeklődőket kertmozis vetítésekre! Első alkalommal a híres francia rendező, Michel Ocelot legutóbbi filmje, a Dilili Párizsban lesz műsoron. A helyszín a Virág Benedek Ház (1013 Budapest, Döbrentei utca 9.) , a vetítés időpontja: július 18, szombat, 21.00 óra. Bővebb információk ITT.

KÖNYV

A jól értesültek már tudják, hogy a Zabaszaurusz-sorozat folytatódik. A sorozat írójával, M. Kácsor Zoltánnal Balázs Eszter Anna, a Kolibri Kiadó szerkesztője beszélget a legújabb kötetről, melynek címe: Drágalád visszavág. Persze sok egyéb érdekesség is kiderül majd a beszélgetésből, amely visszanézhető a Kolibri Kiadó Facebook-oldalán, ITT.

KIÁLLÍTÁS

Micsoda cirkusz!

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában július 15-én nyílt meg, és augusztus 28-ig lesz látható a rajz és vizuális kultúra területén megrendezett Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) legjobb pályaműveiből rendezett kiállítás, amelynek témája a cirkusz világa. A kiállítás látogathatóságáról és egyéb információkról a galéria honlapján és a kapcsolódó Facebook-eseményben lehet olvasni.

SZABADTÉRI

Tánc és zene a Duna partján

Aki már megszerette legújabb slágerüket, most élőben is meghallgathatja a Rutkai Bori Banda Zsebtenger című lemezének anyagát és más dalokat a szentendrei Kacsakő Bisztróban (Szentendre 2000, Duna korzó 21.). A szabadtéri koncert július 18-án, szombaton délután ötkor kezdődik; reméljük, a borúlátó előjelzések ellenére nem fog esni. Részletek ITT.