Vissza
  • 2021.04.23
  • Wittmann Ildikó

Illemtudó malacikrek, sok pályázat és Esti Extra Édes Annával

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Jön Rozmaring és Tarack!

Hiánypótló könyv lát napvilágot a Móra Könyvkiadónál – két kedves kis röfi segítségével az illemtan rejtelmeibe avat be bennünket a kiadvány. „Ismerjétek meg az ovisok új barátait, a bűbájos Rozmaringot és a csintalan Tarackot, a két kismalacot! Kövessétek kalandjaikat az Ovis Okosító sorozatban, tanuljatok meg mindent, amit egy okos ovisnak tudnia kell, míg iskolás lesz!” – írja a kiadó a Rozmaring és Tarack viselkedni tanul című könyv elé, amelynek Miklya-Luzsányi Mónika a szerzője, és Tóth Andrej az illusztrátora.

Van egy kis videó is a könyvről, ami ITT megtekinthető

PÁLYÁZAT

Olvass menhelyi kedvencekért!

A Gödöllői Városi Könyvtár jótékonysági videópályázatot hirdet: arra kérik a pályázni kívánókat, hogy készítsenek egy videót, amelyben felolvasnak a gyerekek egy rövid történetet a háziállatuknak vagy a plüsskedvencüknek. Nevezési díj: egy zacskó jutalomfalat vagy állateledel, melyet a Gödöllői Kutyasport Központ számára ajánlanak fel a szervezők. A beküldési határidő április 30.

Részletek: ITT 

Mesére fel! a Hegyvidéken

A budapesti XII. kerületi Hegyvidéki Kulturális Szalon online meseíró pályázatot hirdet hegyvidéki lakosok részére. Azon mesekedvelő, a mesék birodalmában szívesen kalandozó kicsik és nagyok írásait várják, akik lelkesedést, bátorságot éreznek arra, hogy meséjük titkos világába ajtót nyissanak mások számára is.

Pályázni olyan, száz szóban megírt mesével lehet, amely még nem jelent meg nyomtatásban. Egyéni pályázók, óvodás csoportok, iskolai közösségek pályamunkáit is várják a szervezők. A beküldési határidő: 2021. április 30.

Részletek: ITT

Verőfényes rajzpályázat

A Bécsi Magyar Iskola rajzpályázatot hirdet a VERŐFÉNY szavalóversenyhez kapcsolódóan. Április 30-ig várják az Ausztriában élő magyar gyerekek A4-es méretű rajzait, amelyek egy-egy verset idéznek meg. Korosztályonként más verset ajánlanak. A Bécsi Napló szerkesztői felajánlották, hogy a pályázatra beérkező képek legszebbjeit jutalmul (a háromtagú zsűri bírálata után) a nyári számban színesben közlik.

Részletek: ITT 

(NEM) MINDENNAPI HELYEK – fotópályázat 11–16 éveseknek

„A Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhely egyik fala (idézetek, képek, illatok segítségével) tíz mindennapi helyszínt mutat be, amelyekkel gyakran találkozunk irodalmi művekben: erdő, vízpart, bandázós hely, kávézó/étterem, mozi/színház, gyerekszoba, iskola, elhagyatott-titokzatos hely, közlekedési eszköz, sportpálya. Szeretnénk a ti képeitekkel megtölteni ezt a falat!” – írják a munkatársak a Kacsában, és e célból fotópályázatot hirdetnek a gyerekeknek.

A pályázati kiírás ITT található

TÁRLAT

PIM Esti Extra Édes Annával

Parádi Andrea, a Petőfi Irodalmi Múzeum Édes Anna-kiállításának kurátora tart online tárlatvezetést az Édes Anna / Kosztolányi – Trianon 100 című tárlaton. Igazi filológiai különlegességnek lehetünk majd tanúi, hiszen a kurátor olyan dokumentumokat mutat be, amelyek segítségével sikerül talán azt a rejtélyt is megfejteni, vajon kiről, vagy inkább kikről formázta meg Kosztolányi Dezső a regény híres nőalakját.

A gimis tananyag életre kel, és belepillanthatunk abba is, hogyan dolgoznak a PIM muzeológusai – érdekes lesz!

Április 28-án, szerdán este héttől kezdődik majd a PIM online felületein.

Részletek: ITT

ZENE

Csellótavasz kicsiknek

Április 24-én, szombaton 10.30-tól Jánosházi Péter csellóművész különleges zenés délelőttre invitál: a (végre!) ébredező tavasz nyomába indulunk. „Mennyi minden történik tavasszal?! Miután körülnéztünk a városban, elvonatozunk falura, és meglátogatjuk többek közt a baromfiudvar lakóit, és a gólyákat is. Ha pedig megéheznénk útközben, tudok egy helyet, ahol nagyon finom a friss zsömle és az almabefőtt… Mondókákkal, csellókíséretes dalokkal és sok szeretettel várlak benneteket a tavaszi utazásra!” – hív mindenkit a programra.

Részletek: ITT 

Wittmann Ildikó