Vissza
  • 2021.01.29
  • Wittmann Ildikó

Hogyan születik a mese?

Wittmann Ildikó programajánlója.

MESE

Hallgass díjnyertes meséket!

A szombathelyi AGORA Kulturális Központ hirdette meg a Fabula meseíró pályázatot még 2020 decemberében. Négy életkori kategóriában nevezhettek a szerzők (gyerekek és felnőttek egyaránt). Ötvenhét pályamű érkezett, többségében a hat–tíz éves korosztálytól, de felnőtteket is megihletett a lehetőség. A pályaműveket négytagú zsűri bírálta el, a díjazott meséket pedig a szombathelyi Weöres Sándor Színház művészei olvassák fel, amelyeket így meg is lehet hallgatni.

Az érdeklődők az intézmény honlapján tájékozódhatnak az eredményekről ITT

A port.hu oldalán a videók is megtekinthetők

KÖNYV

Örökszerda-könyvbemutató

Wéber Anikó vadonatúj könyvével ismerkedhetünk meg február 4-én, csütörtökön 17 órától. Az Örökszerda egy kiskamaszoknak szóló krimi, amely a Pagony gondozásában jelenik meg. Az online eseményen, amely a Pagony kiadó Facebook-oldalán lesz látható, Hajdu Zsanett beszélget Wéber Anikóval, a Budapest Bábszínház színészei pedig felolvasnak a regényből, és szórakoztató játékkal is készülnek.

Facebook-esemény bővebb információkkal ITT

Marék Veronika alkot

Mindannyiunk gyerekkorának egyik legkedvesebb alkotója, Marék Veronika több mint hatvan éve ír és rajzol meséket. Az nlc.hu stábja megkereste őt, hogy legnépszerűbb mesehőseinek a születéséről faggassa, Veronika pedig azt is megmutatta, hogyan jön létre egy mese.

Érdemes megnézni a VIDEÓT 

SZÍNHÁZ

Kalandra fel Ruminivel!

A Pesti Magyar Színházban évek óta népszerű Berg Judit Rumini című regényének színpadi változata. A kalandos életű kisegér története Rumini a Ferrit-szigeten címmel látható szombattól, január 30-án délután háromtól január 31-ig a színház online felületén.

Jegyek és további információk ITT 

JÁTÉK

Montessori és a „játékok”

Izgalmas workshopba lehet bekapcsolódni pénteken, január 29-én a Bartók Pagony és B. Szirtes Dóra Montessori-pedagógus, az ÖsztönAnyu alapítója, kétgyermekes édesanya jóvoltából. A workshop délelőtt tízkor kezdődik, és várják a szülők aktív részvételét, kérdéseit. Szeretnéd tudni, melyik életkorban mi érdekli legjobban a gyermekedet? Vagy hogyan válassz olyan játékot, amivel biztosan játszani fog? Érdekelnek a Montessori-eszközök, és megismernéd a hatékony fejlesztés lépéseit? Ha csak egyre is igennel feleltél, biztosan hasznodra lesz ez az esemény!

Részletek a Bartók Pagony Facebook-oldalán 

 

 Wittmann Ildikó