Vissza
  • 2020.11.28
  • Wittmann Ildikó

Hívd a Mikulást!

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Kígyóuborka, Malac és Liba

Tóth Krisztina és Molnár Krisztina Rita lesznek a vendégei a Líra Könyvklub következő, online adásának november 29-én, vasárnap 17 órától a Líra Könyvek oldalán. Tóth Krisztina legutóbbi, gyerekeknek szóló kötetei, a Kígyóuborka versgyűjtemény és a Malac és Liba-sorozatról lesz szó. A két alkotó beszélgetőtársa Czakó Réka, a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója és az Égigérő gyerekkönyves blog szerkesztője lesz.

Részletek a Facebook-eseményben

Az utolsó Hej, Dunáról

Ez lesz az utolsó hétvége, amikor élőben követhetjük a Hej, Dunáról rendezvénysorozatot.

A Csimota kiadónál jelent meg Lipták Ildikó Csak neked akartunk jót című ifjúsági regénye. (A kötetről mi is írtunk korábban,  ITT olvashatod.)

Az A38 Hajóról streamelt programsorozat következő részében többek között ebből a könyvből is hallhatunk részleteket, november 28-án, 11:50-től élőben.

ITT követheted Lipták Ildikó felolvasását.

Ez pedig a hétvége további programja:

November 28
11:00 Kalap Jakab: Kutyabál
11:50 Lipták Ildikó: Csak neked akartunk jót
12:40 Ribizli zenés versszínház
13:30 Dóka Péter: Lila királylány
14:20 Apnoé Kincskereső Kisködmön
18:10 Ültess Fát

November 29.

11:00 Hímzett Igricek
11:50 Paulovkin Boglárka: A nagy utazás
12:40 Zenekuckó
13:30 Kertész Erzsi: Éjszakai kert
14:20 Szabó Csilla Band
15:10 Gévai Csilla: Amíg megváltjuk a világot
15:50 Nógrádi Gergely: Hahó, tesó! Misu és a piros kenu
17:00 Ákom-Bákom Bábcsoport

Kalandos Pagonyfeszt

November 28-án, 11 órától ismét online PagonyFeszt, ahol a kalandokról lesz szó. Bemutatkozik Kovács Attila Micsoda kalamajka! című regénye; Bánki Gergely előadásban megismerhetjük Kiss Ottó A bátyám öccse című könyvet; Dániel András pedig játékosan bevezet mindenkit a Lidércerdő mélyére, mely Bojti Anna Éjszaka az állatkertben című sikerkönyvének a műfaji folytatása.

Az esemény a Pagony kiadó Facebook-oldalán követhető, részletek ITT 

SZÍNHÁZ

Advent a Lóvasúton Dannyvel

November 29-én, vasárnap délután ötkor a Lóvasútról közvetítik Danny Bain mesemondó különleges karácsonyi meséjét, melynek címe: A mézeskalács úr. Danny az afrikai mesemondók hagyományait eleveníti fel előadásaiban, és kicsiket és nagyokat is magával ragad a sodró, humoros történeteivel és szokatlan kinézetű hangszerével, a balafonnal.

Részletek a Facebook-eseményben

Az elveszett szaloncukor a Bóbitában

November 28-án és 29-én ingyenesen, online lehet megnézni a pécsi Bóbita Bábszínházból Keresztesi József Az elveszett szaloncukor című előadását. Az előadás tervezője Bodonyi Panni, rendezője Halasi Dániel. A bábelőadás a Bóbita Bábszínház Bóbita tévéjében, a YouTube-csatornájukon elérhető.

Részletek ITT

Hívd a Mikulást!

November 30. és december 6. között a veszprémi Kabóca Bábszínház telefonvonalán a Mikulás és segédei lesznek elérhetőek; szeretettel várják a gyerekek hívásait! Lehet verssel, mesével, dallal készülni, de az is elég, ha valaki csak köszönti őket.

Részletek ITT

GÁLA

Vadonleső Vidra Gála

A Vadonleső program minden évben egy nagyszabású rendezvényen ünnepli meg az év emlősét a Természettudományi Múzeumban. Ennek jegyében náluk idén minden a vidráról szólt, ezért az idei Vadonleső Gálának is ő áll a középpontjában.  Vasárnap online lehet követni a programot: Für Anikó színművésszel, és bejelentkezik Gryllus Vilmos vidradalával és más egyéb természethez kapcsolódó énekekkel is. Kiderülnek majd a „Zenélő vidrarajzok” és az „Élet a vadonban” című Vadonleső pályázatok eredményei is!

További részletek ITT

Wittmann Ildikó