Vissza
  • 2021.04.30
  • Wittmann Ildikó

Észt animációs filmek, Rumini a táncszínházban és dal anyák napjára

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

A Mesesarokban: Békés Márta

Békés Márta, az Imbolygó iskolabolygó című verseskötet szerzője az általános iskolások hétköznapjait formálja költeményekké. Márta, aki „civilben” imádott könyvtáros-tanár, a Dobszerda gyermekirodalmi foglalkozások háziasszonya, nagy beleéléssel látja és láttatja a gyerekek világát, az iskolai élet hol humoros, hol gyötrelmes pillanatait. A győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér vendégeként lesz majd látható május 4-én, kedden délután öttől a Mesesarok programban.

Részletek: ITT

ANIMÁCIÓ

Jönnek az észt újdonságok!

Vasárnap, május 2-án az idei Észt Hét keretében vadonatúj észt animációs filmeket láthatunk: többek között Ülo Pikkov, Teresa Baroet és Maria Saveleva alkotásait. Lesznek meglepetések: például utazás a mindennapok monoton, értelmetlen gesztusai között, vagy az „én” megpróbál kapcsolatba kerülni a „belső énnel”, de kiderül, hogy más nyelvet beszélnek, és az egész önpusztításba fordul, de láthatunk emésztő szenvedélyt és hallucinációkat okozó arckrémet is.

Jegyek: ITT, bővebb leírás: ITT

SZÍNHÁZ

Rumini a táncszínházban

Az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat Berg Judit népszerű meseregényét, a Ruminit állítja színpadra. Napok óta láthatók a mozgalmas fotók a világhálón az előadásról, és szombaton, május 1-jén 11 órától végre online is megtekinthetjük. Koreográfia: Balkányi Kitty, Fodor Zoltán, valamint az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat művészei. Berg Judit így ír a produkcióról: „Elképesztően látványos díszletek, jelmezek és háttér előtt mozognak a táncosok, nagyon jó a koreográfia, a narrátor pedig nem más, mint a Hétágú Szigony kocsmárosa! Nagyon jó kis előadás lett, büszke vagyok az Inversedance társulatára!” 

Jegyek korlátozott számban kaphatók: ITT

Tavaszköszöntő bérlet

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház gondosan összeállított bábszínházi bérlete a májusi–júniusi előadásokra végre élő előadást is tartalmaz. Az óvodásoknak, iskolásoknak ajánlott bérletben lesz egy magyar népmese, Madarak voltunk címmel, és Pinokkió története, amit a tervek szerint már élő előadásként is meg lehetne tekinteni. Az előadások mellé „extrák” is járnak, ajánljuk mindenkinek.

Bérletvásárlás és részletek: ITT

TERMÉSZET

Újszülött elefánt az állatkertben!

Egy új jövevény érkezése mindig csodás esemény – mi most ezt együtt ünnepelhetjük a Fővárosi Állat- és Növénykert elefántcsaládjával, ahol nemrég megszületett Angele elefántmama harmadik kicsinye.

Az elefántbébi és a család mindennapjait élőben követhetitek nyomon ITT 

PÁLYÁZAT

Hamarosan lezárul a Háromcsőrű Kacsa fotópályázata

Ne maradjatok le a (Nem) mindennapi történetek elnevezésű fotópályázatról a Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhelyben. A szervezők szeretnék (ahogyan korábban is írtuk már), ha jó sok képpel díszíthetnék a falat, így érdemes benevezni.

Ötletek és a pályázat részletei: ITT 

ÜNNEP

Dal anyák napjára

Ne feledjétek, vasárnap anyák napja! Ti mivel köszöntitek fel az édesanyátokat, nagymamátokat? A Csimborasszó megzenésített kortárs versei közül mi Bognár Szilvia előadásában Kiss Ottó Égi tinta című versét ajánljuk, még nem késő vasárnap reggelig megtanulni dalként. Biztosan nagyon fognak neki örülni!

ITT meg is nézhetitek 

Wittmann Ildikó