Humoros

10 éves kortól

Vissza
  • 2021.07.30
  • Wittmann Ildikó

Élménydús programok az Ördögkatlan Fesztiválon, Kabóciádé Veszprémben és kuflik

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Jönnek a Keleti szél harcosai

A Naphegy Kiadónál olvastuk a héten: „Az elmúlt napok egyik nagyszerű híre volt, hogy Bán Mór nagyszabású Hunyadi-sorozatából 10 részes, nagy költségvetésű sorozat készül nemzetközi gyártásban és forgalmazásban. Nem kis büszkeséggel adjuk hírül, hogy a szerző legújabb könyve éppen nálunk jelenik meg A keleti szél harcosai címmel, ami a népszerű A csillagösvény lovasai folytatása, és az ősmagyar történelem újabb regéit dolgozza fel.

Jövő héten érkezik a nyomdából, így aki nem akar lemaradni róla, annak érdemes még most, nagy kedvezménnyel előrendelnie!”

A könyvhöz kedvcsináló ITT:

A gonosz törpekommandósok csütörtököt mondanak

Őrület, de ez a könyv is jön, nagyon várjuk!

Augusztus 8-án megjelenik Marabutól A gonosz törpekommandósok világuralmi terveinek csúf bukása egyetlen eseményteli csütörtök délután, egy fergeteges humorú meseregény az ismert karikaturista tollából, rengeteg viccesnél viccesebb rajzzal.

Véletlenek márpedig vannak. És nagyon is fontos szerepet játszanak az emberiség történetében. Mint például amikor a Lila Iskola diákjai, Cérna és Dugasz összeakad néhány törpekommandóssal, akik mindenféle rémtetteket forgatnak a fejükben. Ki más menthetné meg a világot, mint ők? Hátha véletlenül sikerül. Izguljatok együtt értük, augusztusban pedig keressétek a regényt a Zseblámpás Könyvek között a Pagonyban! További részletek ITT:

JÓTÉKONYKODÁS

Agócs Írisz és Dániel András rajzol neked az Ördögkatlan Fesztiválon

Augusztus 4–7. között számtalan izgalmas gyerekprogrammal vár téged is az Ördögkatlan Fesztiválra kitelepülő Pécsi Pagony csapata: kézműves foglalkozások gyerekeknek, szitanyomás Agócs Írisz grafikáival, gyerekjóga, valamint a Rajzolj nekem! nagy sikerű jótékonysági esemény is újra ellátogat a Katlanra. Augusztus 6-án, pénteken 10 és 12 óra között Agócs Írisz és Dániel András várja azokat, akik szívesen vásárolnának – akár maguknak, akár ajándékként – olyan grafikákat, amelyeket személyesen nekik, kérésük alapján, ott helyben készítenek el számukra az alkotók, s megvásárlásukkal a Katlan-falvakban élő gyerekek könyvhöz jutását is támogatjátok. Az e módon befolyt adományból a Pozsonyi Pagony Kiadó beszerzési áron ad könyveket. 

További részletek ITT:

FESZTIVÁL

Kabóciádé Veszprémben

Július 30. és augusztus 1. között Veszprémbe, a veszprémvölgyi Kolostorok és Kertek rendezvénytérre várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat a 28. Kabóciádé Családi Fesztiválra, a veszprémi Kabóca Bábszínház szervezésében. Remek házi- és vendégelőadások, kézműveskedés, ügyességi játékok, HELKA 10. születésnapi buli – rendhagyó író–olvasó-találkozóval egybekötött ünneplés Nyulász Péterrel, mesekoncert, felnőttsarok és igazi fesztiváli hangulat vár mindenkit.

Részletek ITT:

KÉZMŰVES

Bújócska Róka úr standján

Molnár Jacqueline különleges könyvújdonsága, a Móránál megjelent Bújócska is bemutatkozik, az alkotóval pedig személyesen lehet találkozni Róka úr pop-up-boltjában a nagymarosi Sigilben, augusztus 1-jén, vasárnap délután.

Könyvesbolt: 14.00–18.00.

Könyvbemutató és műhely: 16.00–18.00.

Lehet szuper könyvek között válogatni és Jacqueline-nal alkotni – kitűnő program augusztus első vasárnapjára.

Részletek ITT:

MOZI

A kuflik és az Akármi

Nem Akárhol (a mozikban) és nem Akármikor (augusztus 12-től) lehet látni a legújabb egész estés animációs filmet A Kuflik és az Akármi címmel, a Kedd Stúdió jóvoltából. „Megérkezett a nagysikerű Kuflik folytatása, A kuflik és az Akármi mozifilm. A 10+1 vadiúj történetben olyan akármik történnek hét kedvencünkkel, hogy az aztán tényleg nem akármi: Zödön az elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá a világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben, emellett a főszereplők a messzi földről érkező Vándorkaktusszal is megismerkednek.

A harmadik Kuflik-mozifilmből azt is megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi!”

Az előzetes ITT:

KONCERT

Ördögkatlan-mazsolázó: Várkonyi Csibészek az Ördögkatlanon

A jövő héten, augusztus 3-án nyit meg újra az Ördögkatlan Fesztivál, ami úgy általában egy szuper családi program, érdemes válogatni a kínálatból! De ha már ott vagyunk, semmiképp sem lehet kihagyni a zseniális Várkonyi Csibészek koncertjét, amelyen autentikus cigányzenét játszanak a Kollár-Klemencz Kamarazenekar vendégeként.

A gyerekzenekart működtető Common Vibe Egyesület célja, hogy ózdi és környékbeli gyermekeknek lehetőséget biztosítsanak zenével foglalkozni. A zene mint emocionális eszköz nem csak a gyermekek tehetséggondozásában segít: általa könnyebben tudnak beilleszkedni, szocializálódni és társas kapcsolatokat kialakítani. A koncert augusztus 7-én, szombaton lesz a villánykövesdi Teleki-ligetben, 18.30-tól.

A koncert részletei ITT:

Wittmann Ildikó