Vissza
  • 2022.05.13
  • Wittmann Ildikó

Elkezdődött a fesztiválszezon!

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Földindulás a Füvészkertben szombaton

Május 14-én 11.15-től a Füvészkertben kertészkedés mellett Balázsy Panna legújabb, iskolásoknak szóló, Fölindulás című könyve mutatkozik be. A hiánypótló témájú könyvecske biztosan sokaknak kedvet csinál majd a kertműveléshez.

Részletek: ITT 

Szívszaggató regény fiataloknak

A Menő Könyveknél lát magyarul napvilágot ez a tényleg menő könyv, Adam Silvera Mindketten meghalnak a végén című regénye. Barátság és kalandok életed utolsó napjának árnyékában… Kihagyhatatlan ajánlattal készül a terjesztő: „Mindenki, aki előrendeli a könyvet, egy csomag dísztasakos zsebkendőt kap ajándékba!” Jaj-jaj, lesz itt sírás…

Részletek: ITT 

Könyvbemutató vadonatúj helyen

Verőcén nyílik egy jó kis hely, a Kollázs, ahol lehet majd kávézni, beszélgetni, könyvet vásárolni, kiállítást nézni… A Cerkabella Kiadó pedig pont a megnyitó napján, május 15-én, vasárnap 16.30-kor mutatja be itt legújabb, Hamupogácsa című mesegyűjtemény-kötetét.

Részletes program: ITT 

Tüdős Klára regényes életéről írt Bódis Kriszta

Kisasszonyképző az első rész címe, az Európa Könyvkiadó adja ki Bódis Krisztának ezt a különleges női sorsot bemutató regényét. A teljes életművet az Istenhegy-sorozatban dolgozza majd fel Kriszta.

Részletek: ITT 

KÉZMŰVES

Szárnyalás sasokkal a Sárkányos Könyvtárban

Május 13-án, pénteken 16.30-tól a FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtárban csodálatos madarakat lehet majd hajtogatni színes papírból. A program apropója a Madarak és fák napja. A programon ingyenesen, de előzetes regisztrációval lehet részt venni.

Részletek: ITT 

TÁBOR

Népmesekincstár-tábor Mátrafüreden

Már most gondoljatok a nyári táborokra; csodásnak ígérkezik a népmesekincstáras mesetábor Csörgei Andrea vezetésével a mátrafüredi MTA-üdülőben.
Részletek: ITT

KONFERENCIA

Művészetpedagógiai műhelyek a pedagógusképzésben

Debrecenben május 13-ára Művészetpedagógiai műhelyek a pedagógusképzésben címmel konferenciát hirdetnek, ahol sok érdekes és hasznos téma mellett szó lesz Grela Alexandra illusztrációiról, de a néphagyomány szerepéről és az „életre keltett könyvekről”, a digitális technika előretöréséről is a könyvek között.

A konferencia plakátján minden további információ szerepel, nézzétek meg: ITT

KIÁLLÍTÁS

Holló Anna-finisszázs a Kornélban

A népszerű grafikus, Holló Anna kiállításának („pontszeműekkel pihentetett...”) május 14-én, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik a finisszázsa. Anna nemcsak rajzol, hanem kerámia állatsereglete is figyelemre méltó.

Részletek: ITT 

A 2. Budapesti Illusztrációs Fesztivál anyaga a Margitszigeten

A margitszigeti víztoronyban lesz látható május 15-étől, a megnyitó délután ötkor kezdődik.

Június 13-ig lesz nyitva a tárlat, és keddtől vasárnapig látogatható.

Részletek: ITT 

BOLT

Nyílik az új Pagony!

Méghozzá a Bakáts téren! Hivatalos megnyitó május 19-én, csütörtökön, 16 órakor, díszvendég Harcos Bálint író. Lesz kvíz, nyereményjáték és kedvezmények. Kövessétek be a Facebook-oldalukat is! 

A megnyitó részletei: ITT

CSALÁDI

Újra Pagonyfeszt!

Május 22-én a Dürer Kertben lehet újra fesztiválozni a Pagony könyveivel és alkotóival. Nagyon nagy móka lesz, és rengeteg szerző – Berg Judit, Dániel András, Czernák Eszter, Horváth Ildi, Kalas Zsuzsa, Igor Lazin… És még rengetegen! Tombola és sok játék vár rátok, bemutatkozik Agócs Írisz vadonatúj, 4. „krumplirajzoló” könyve… Mindenkit várnak a szervezők.

Részletek: ITT

SZÍNHÁZ

Kolibri30 Fesztivál

Idén 30 éves, és az évfordulót a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében ünnepli meg a Kolibri Színház. Május 14-én, szombaton egész nap sok meglepetéssel várják a kicsiket és a nagyokat, este pedig gálakoncerttel.

Részletes program: ITT 

Wittmann Ildikó