Vissza
  • 2020.07.31
  • Wittmann Ildikó

Csillagvizsgáló Márió és Róbert Gida

Csillagszedő Márió, Róbert Gida és Assisi Szent Ferenc nyomai. Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Csillagszedő Márió a zsebben

A POKET kiadásában újra megjelenik Kiss Ottó korszakos gyermekverskötete, a Csillagszedő Márió. A könyv bemutatóját stílusosan a Svábhegyi Csillagvizsgálónál tartják, pokrócon üldögélős piknik keretében. A szerzőn kívül ott lesz Paulovkin Boglárka illusztrátor is. A rendezvényen a Világítani Fogok Egyesület nyári táborát lehet támogatni. A felnőtteknek szóló POKET-könyvek közül itt mutatják be a 29. kötetet, Andrzej Stasiuk: Hogyan lettem író című könyvét. A kiadvány nagykövete Szabó Balázs zenész, továbbá Vecsei H. Miklós színművész is jelen lesz a rendezvényen

ZENE

JaMese a Sirály sétányon

Augusztus 1-jén a MOMkult koncert.placc szervezésében Molnár Emese és zenekara, a JaMese koncertezik a Sirály sétányon. Zenéjükben a történet és a mese a legfontosabb ihletforrás. A szabadtéri koncertre a momkult.jegy.hu oldalon válthatóak jegyek. Bővebb információ az esemény Facebook-oldalán. 

DIAFILM

Nagyinál az Aurórában

Régi klasszikus diafilmeket vetítenek szerdánként az Auróra kerthelyiségében, pont mint a nagyinál, épp csak a kezdés későbbi, mert itt 21.30-tól 22.00-ig tekerik a diafilmet, s valóban, a nagyi ilyet soha nem engedne meg. A meséket Hevesi László színész tolmácsolásában hallhatjuk. A legközelebbi alkalom augusztus 5-én lesz, bagoly típusú gyerekekkel ideális program, de persze a felnőtteket is várják!

A program Facebook-linkje

FILM

Christopher Robin a kertmoziban

Augusztus 5-én este 9 órától a Viszlát, Christopher Robin című családi filmet vetítik a MOMkult kertmoziban (1124 Budapest, Csörsz utca 18.). A film egy gyermekirodalmi klasszikus, a Micimackó születésének történetét dolgozza fel. Megtekintése regisztrációhoz kötött.

MÚZEUM

Óbudai Kultéj

Augusztus 1-jén délután 4 órától egészen éjfélig színes és változatos programokkal várják az érdeklődőket Óbudán. Az Óbudai Múzeumban például a retró és a mai napig népszerű játékok is szerepet kapnak. Lesznek rendhagyó pincetúrák, porcelánok, szőttesek, panel és vályog, és ha mindez nem lenne elég, Assisi Szent Ferenc nyomába is eredhetünk, de a kézműveskedni szeretőket is várják a múzeumpedagógusok. Mindenki találhat valami izgalmasat, a belépő a gyerekeknek ingyenes. 

Részletes program ITT

Wittmann Ildikó