Vissza
  • 2021.02.26
  • Wittmann Ildikó

Cirkusz, túrázás, színház, na és Bojta, aki színre lép

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Bojta színre lép

Vasárnap, február 28-án 17 órakor a Pöpec téren tehetünk képzeletbeli látogatást – ugyanis Simon Réka Zsuzsanna Bojta színre lép című könyvével ismerkedhetünk meg közelebbről.

Simon Réka Zsuzsannával és Kádár Annamáriával Czakó Réka, a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója és az Égigérő gyerekkönyves blog szerkesztője beszélget élőben, a Líra Könyv Facebook-oldalának hírfolyamán.

További részletek ITT 

Rejtélyes történetek az egész családnak

A HVG Könyvek gondozásában jelent meg egy szuper fejtörős könyv, ami remek programlehetőség az egész családnak. A Rejtélyes történetek – 25 furfangos fejtörő könyve, ahol a fantáziára és a logikára is nagy szükség lesz. A humoros, izgalmas kiavány, mely Victor Escandell műve, a grafikai megjelenése miatt is kiemelkedően jó.

ITT bele is lehet olvasni

GASZTRÓ

Musierowicz + Murzynek az Irodalmi Konyhában

Egy könyv – Małgorzata Musierowicz Jeżycjada-könyvsorozatának magyarul is megjelent kötete, A karfiol virága (fordította Bába Mihály, Móra, 1987), ezen keresztül pedig Lengyelország, a lengyel fiatalok hétköznapi élete lesz az egyik fontos témája az Irodalmi Konyha következő adásának. A másik fontos alkotóeleme pedig a népszerű lengyel csokoládétorta, a murzynek, amelynek receptje a könyvben is szerepel, és amit az adás résztvevői el is készítenek. A konyha vendége ezúttal Milena Wartecka-Ducki lesz, aki maga is poznańi születésű, mint a regény hősei, így első kézből kapott beszámolót hallhatunk tőle. A videó február 28-án, vasárnap 18 órától lesz megtekinthető.

Részletek ITT

CIRKUSZ

Dinasztiák a manézsban

A Fővárosi Nagycirkuszban új produkciók születtek: Dinasztiák című műsoruk a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. Az előadás a pandémiás helyzetben otthonról, online tekinthető meg, a cirkusz azonban várja a közönség visszajelzéseit is a látottakról. Akik online vásárolnak, azok között 1400 ingyenes jegyet sorsolnak ki a nyitást követően egy élő előadásuk megtekintésére.

Jegyvásárlás és kedvezmények ITT

TÚRA

Túrázás a szabadban

Ha kimozdulnátok az elkövetkező napokban, s a család szívesen bevállal egy jól megtervezett, felépített túrát, ahol érinthetitek a környék természeti értékeit, várait, várromjait, kilátóit, gasztrokultúráját, de akár a játszótereit is, akkor forduljatok Balogh Tomihoz. Tomi nemcsak gyalogszerrel, hanem kerékpárral is remek túrákat szervez kisgyerekeseknek is, a budai hegyektől kezdve a Tátráig. Közben pedig rengeteg olyan érdekességet tudhattok meg tőle, amit csak a helyiek ismernek. Keressétek Kalandkönyveit is!

Honlapja: ITT, könyvei pedig ITT láthatók

KIÁLLÍTÁS

Last Words

Február 26-án, pénteken 17 órától hat kortárs képzőművész – Éberling Anikó, Énzsöly Kinga, Horváth Lóczi Judit, Mónus Viktor, Szentgyörgyi Erika és Zakar Antal – mutatja be a LAST WORDS-tárlatot a Deák17 Galériában. A közös online tárlatvezetésen saját, a kiállításra létrehozott munkáikról mesélnek, de azok a témák és környezeti problémák is szóba kerülnek majd, amelyek az alkotások kiindulópontjai voltak.

A kiállítás mellbevágóan erős témájú: Halljátok meg a kihalás szélére sodródott élőlények utolsó szavait! Az anyag az NDK debreceni alkotócsoport munkája.

Minden további információ megtalálható ITT

SZÍNHÁZ

Három korosztály, három előadás a Kolibri Színházban

A Kolibri Színház február utolsó hétvégéjére három remek előadással készül három korosztály részére. Kippkopp és Tipptopp című, Marék Veronika mesekönyvén alapuló színpadi játékukat a legkisebbeknek ajánljuk, a János vitéz dramatizált változatát az iskolásoknak, a Cyber Cyrano című izgalmas Tasnádi István-művet pedig, ami az online bullying jelenségéről szól (kicsit Rostand hősét is megidézve), a középiskolásoknak (és természetesen a szüleiknek, tanáraiknak) javasoljuk megtekintésre.

Jegyek ITT

Wittmann Ildikó