Vissza
  • 2022.07.08
  • Wittmann Ildikó

Bújócska a Tündérkertben, Világraszóló magyar találmányok

Japán papírsárkányt is készíthetsz!

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Hangok mindenhol laknak

Gyönyörű könyv jelent meg Hangok mindenhol laknak címmel gyerekeknek. Kiss Bea könyve, amely hangszeres előkészítő furulyára, fife-ra és fuvolára, Molnár Jacqueline illusztrációival látott napvilágot, az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft. jelentette meg.

A honlap is hasonlóképp csodás, érdemes megnézni: ITT 

KONCERT

Bertóti Johanna Sződligeten

Almából ki, körtébe be című anyagával lép fel Bertóti Johanna a sződligeti parkszínpadon, szombaton, július 9-én, 16 órától. A gitárral kísért dalok mentén a hallgatóság Johanna vezetésével számos helyen megfordul képzeletben, és sok izgalmas kalandban vesz részt.

Minden további részlet ITT, és a dalokba is bele lehet hallgatni

TÁBOR

Budapest Bújócska – városfelfedező kalandtábor

Július 11-től indul ez az izgalmas tábor, ahol a gyerekek Budapest különleges helyszíneit fedezhetik fel közösen, az óbudai Tündérkert szervezésében. Városliget, Nyulak szigete, Parlament – mind a gyerekekre vár!

Az ötnapos tábor részletei: ITT 

KÉPZÉS

Szuperhősképzés a Hunyadi téren

A Gyerekplacc, az Eötvös10 Művelődési Ház Hunyadi térre szervezett nyári gyerekprogramjai között július 9-én, szombaton 10-től 12 óráig freestyle akrobatika, parkour és cheerleading, szuperhősképző akadálypálya, képregények várják a gyerekeket.

Részletek: ITT 

KÉZMŰVES

Koinoborikészítés Korbuly Ágival

A margitszigeti halastóban bárki összebarátkozhat a szelíd, szépséges koi pontyokkal, amelyek Japánban közkedvelt háziállatok, sőt – különleges papírsárkányokat (koinoborit) is szoktak készíteni a tiszteletükre. Július 11-én, hétfőn délután a VI. Göcseji Dombérozó keretében megvalósuló Nincs itt semmi projekt részeként várják a gyerekeket koinoborikészítésre. A foglalkozást Korbuly Ági illusztrátor vezeti.

Részletek: ITT 

MÚZEUM

Júliusi nyitvatartás a Mesemúzeumban

A nyári időszakban megváltozott idejű nyitvatartással várják a látogatókat a Mesemúzeumban.

Hétfőn, kedden és szerdán előre bejelentett csoportokat tudnak fogadni, csütörtöktől szombatig egyéni látogatókat, 10-től 17 óráig. Ha most szeretnétek születésnapi zsúrt tartani, akkor péntekre vagy szombatra tervezzétek!

Részletek: ITT 

Világraszóló magyar találmányok a Millenárison

Remek szünidei program a Millenárison megnézni az Álmok álmodói – világraszóló magyar találmányok nevű kiállítást. Az interaktív programra várják a gyerekeket – itt te is felfedezhetsz, megismerhetsz, kipróbálhatsz magyar találmányokat!

Részletek: ITT 

Wittmann Ildikó