Vissza
  • 2021.01.22
  • Wittmann Ildikó

Beindult a farsangi szezon!

Wittmann Ildikó programajánlója.

IRODALOM

Jókai pedagógusoknak

Január 22-én délután öttől virtuális sétára kalauzolnak minden érdeklődőt, elsősorban pedagógusokat a regényes történetekkel teli Jókai-kertbe a Svábhegyen. A Duna–Ipoly Nemzeti Park és a PIM közös szervezésében egy virtuális tárlatvezetésen megismerjük a kert természeti kincseit és a múzeum által őrzött izgalmas Jókai-relikviákat.

Szakmai programra várják mindazokat, akik bepillantanának egy virtuális foglalkozásba, kipróbálnák a múzeumpedagógiai tartalmakat, vagy csak inspirációt merítenének mindennapi tevékenységükhöz.

Az esemény ingyenes, regisztrálni a muzeumped@pim.hu címen lehet.

Részletek ITT

Kapunyitás az online tananyagok világába

A Pagony és a Tilos az Á Könyvek folytatja online beszélgetéssorozatát. A következő alkalom január 26-án lesz, kedden, 17.30-kor a Pagony Facebook-oldalán, és Kate Scott Csak Jack című könyve lesz a beszélgetés középpontjában, ahol a tervek szerint szó esik majd a kamaszok identitáskereséséről is. A beszélgetés résztvevői: Viola Beáta (a Pagony Kiadó munkatársa), Nényei György (a budapesti Piarista Gimnázium diákja) és Vinczellér Katalin (moderátor).

Facebook-esemény ITT 

Könyvajándéknapi kampánynyitó

Január 22-én, a magyar kultúra napján délután négykor indul el a nemzetközi könyvajándéknap idei kampánya. Az a cél, hogy február 14-én minden gyerek kapjon egy könyvet ajándékba

A rendezvény önkéntes alapon szerveződik, bárki bármilyen formában bekapcsolódhat. Január 22-én, pénteken szó lesz arról, mi mindennel lehet készülni, hogyan lehet csatlakozni egy ötlettel, és ekkor lesz látható az idei kampány plakátja is.

Facebook-esemény ITT 

RÁDIÓ

Farsang a MoMo Rádióval

Január 27-én, szerdán délután öttől érdemes lesz bekapcsolódni a népszerű meserádió adásába. A MoMo gyerekrádió negyedik élő adása a farsang jegyében telik majd, lesz beszélgetés, zene és fánksütés is. A program élőben a Facebookon lesz követhető.

Facebook-esemény ITT

SZÍNHÁZ

Állatmesék a TRIP Webszínházból

Csütörtökön, január 28-án este nyoltól a Juhász Kata Társulat izgalmas, sok műfajt ötvöző családi előadása, az Állatmesék lesz látható a TRIP rendezvényhajó közvetítésével. „Az élő zenét és mozgást ötvöző előadás rövid formátumú, énekelt, dramatizált szövegek laza szerkezetű füzére, melyek megelevenítésében zenész, artista, színész egyaránt részt vesz a maga sokrétű előadói eszközeivel” – írják a szervezők.

Jegyek és további részletek ITT 

Mesebolt TV

A szombathelyi Mesebolt Bábszínházban januártól új részekkel folytatódik online programsorozatuk a Mesebolt TV adásaival. Az egyes epizódok 24 órán át elérhetők, helyet kapnak bennük mesék, a huszonötödik évét betöltött Mesebolt Bábszínház története, valamint a bábszínházcsinálás szakmai fortélyai is.

Érdemes szétnézni a weboldalukon ITT 

80 nap alatt a Föld körül

A népszerű Verne-regény bábszínházi adaptációja a felnőtteknek is rendkívül élvezetes előadás. Vasárnap, 24-én a Budapest Bábszínház online közvetítésében lesz látható, 10.30-tól. A színház honlapján részletes leírás olvasható, videótrailerrel együtt, a gyönyörű előadásról.

Jegyek ITT

ZENE

Köszöntsd Borit a szülinapján!

Rutkai Borinak születésnapja van, ezért összehoz a bandájával egy remek szülinapi bulit a Bori TV-ben január 23-án, délután öttől. A buli ingyenes, a tánc kötelező, a részvétel nagyon ajánlott.

Részletek ITT 

Eszter-lánc-születésnap

Nem hiszitek el, de vasárnap, január 24-én délután öttől pedig az Eszter-lánc mesezenekar tart szintén születésnapi koncertet. Kárász Eszter és zenekara már lázasan készül… Ne maradjatok le!

Részletek ITT 

KÖNYV

Nemrégiben két könyve is megjelent Kocsis Csabának. A Megrajzolom az ebédet című kötetet a Magyar Napló gondozta, és az Igazgyöngy tanulóinak rajzai díszítik. A kötet L. Ritók Nóra ajánlásával jelent meg. Az Apák napja című könyvét a Széphalom Könyvműhely adta ki, ezt a költő lánya, Kocsis Boglárka illusztrálta.

Gál Csaba mindkét kötetből megzenésített és elő is adott egy-egy verset, nézzétek meg az egyiket ITT