Vissza
  • 2021.03.19
  • Wittmann Ildikó

Bábszínházi világnap remek ingyenes online programokkal, na és még egy krumpli!

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Rajzolj egy krumplit Agócs Írisszel!

Szombaton, március 20-án 11 órától a Pagony Facebook-oldalán mutatkozik be Agócs Írisz Rajzolj egy krumplit! 2 című könyvével. A nagy sikerű első rész után ismét nemcsak krumplit, hanem mindenféle állatot is megtanulhatunk lerajzolni Írisztől. A szombati közös rajzoláshoz letölthető térkép is elérhető.

További részletek: ITT 

SZÍNHÁZ

Bábszínházi világnap

Március 21-én lesz a bábszínházi világnap, a bábos szakma egyik legnagyobb eseménye.

Most a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház eseményére hívjuk fel a figyelmet, ahol az Udvarhely Bábműhely egész napos rendezvényt szervez az érdeklődőknek, benne kiállítással, árnyjátéksarokkal, mesesarokkal, emellett lehet bábot készíteni, délután 5 órától pedig Bertóti Johanna vár mindenkit Almából ki, körtébe be című zenés műsorával.

Részletek: ITT

A Budapest Bábszínház is ingyenesen elérhetővé tesz néhány előadást, érdemes megnézni a Facabook-oldalukat. A honlapjuk sajnos egyelőre vírus miatt elérhetetlen, ne is kattintsatok rá, ha lehet!

Részletek: ITT

Szélkötő Kalamona

Ezen a hétvégén (március 20-án, szombaton reggel nyolctól vasárnap este tízig) a pécsi Bóbita Bábszínház Szélkötő Kalamon című előadása is ingyenesen megtekinthető. Az előadást Markó Róbert rendezése, és ahogyan az ajánlóban is szerepel: „igazi színházi forgatag bábokkal, tánccal, fénnyel, népmesekincsünk talán legmozgalmasabb darabja nyomán”.

Részletek: ITT

JÁTÉK

Játsszunk állatkertet!

A Yogoplay nemcsak játékbolt, hanem rengeteg praktikus és hasznos információval is szolgál arról, hogyan fejleszthetjük legjobban gyermekeinket. A Facebookon érdemes követni őket, mert minden fontos kérdés végigbeszélhető velük egy-egy élő videóbejelentkezésben, és nagyon sok ötletük van, szebbnél szebb és jobbnál jobb játékokkal. Most épp ezt az aranyos állatkertes játékot ajánljuk, mert őszintén szólva sokaknak nagyon hiányoznak már az állatok, és ez egy pici pótszer. A Yogoplay tele van ötletekkel minden szobában töltött napra.

Részletek: ITT

PÁLYÁZAT

Maradj mozgásban!

Az Óbuda Mozgásművészeti Iskola online versenyt hirdet három kategóriában: óvodásoknak rajzversenyt, kisiskolásoknak jelmeztervezési versenyt, 5. osztálytól pedig koreográfusversenyt, amelyre videókat várnak. A pályaműveket május 20-ig lehet beküldeni; okleveleket és különdíjakat is osztanak.

Részletek: ITT 

KÉZMŰVES

Indul a Hegyező!

Szombaton, március 20-án indul a Hegyező, egy gyerekeknek szól kreatív tanfolyam, melyet hathetes turnusokban tartanak, minden szombaton délelőtt kilenctől. A kurzus célja, hogy segítsünk a gyermekeknek előcsalogatni a bennük rejlő kreatív gondolatokat, és egy szuper szombat délelőttöt varázsoljunk számukra. Vezeti: Vida Vanda

Részletek: ITT 

Wittmann Ildikó