Vissza
  • 2021.07.15
  • Both Gabi

Az IGYIC volt a DIS-KURZUS módszertani műhely vendége

Nemrégiben meghívást kapott a műhelytől az IGYIC vezetője, dr. Harmath Artemisz, hogy bemutassa a munkánkat. Röviden beszámolunk az eseményről.

A DIS-KURZUS módszertani műhely gyermekekkel foglalkozó Heves megyei könyvtárosoknak már 2009 óta működik

Negyedévente egyszer, jó hangulatú, baráti légkörben tartják találkozóikat, ilyenkor – a szakmai ismereteken túl – kicsit mindannyian felfrissülnek a közös élmény hatására. 

A műhely megálmodója és létrehozója Luzsi Margó, volt gyermekkönyvtári osztályvezető, mese- és biblioterapeuta. 2019-es nyugdíjba vonulása után – a hagyományokat megtartva – a gyerekkönyvtárosok viszik és folytatják tovább a megkezdett munkát.
(A képre kattintva megnyílik a lapozható galéria)

Céljuk olyan megyei szakmai fórum működtetése, ahol a gyerekkönyvtárosok, községi - és iskolai könyvtárosok kicserélhetik tapasztalataikat, és a mindennapok gyakorlatában jól használható ötleteket kaphatnak egymástól.

Harmath Artemisz Eger-01

Olyan irányvonalat próbálnak kialakítani, amely mentén a hagyományok továbbéltetésével, emberi kapcsolatok erősítésével, közösségek kialakításával, olvasóik rejtett, de meglévő tudásának kiaknázásával a könyvtárak nyitottakká válnak, élő-lélegző közösségi térré alakulnak. 

  

Harmath Artemisz Eger-01

Ebben a módszertani műhelyben megismerkednek – lehetőség szerint – a gyakorlatban már kipróbált működő és sikeres programokat, rendezvényeket, olyanokat, amelyeket ki-ki saját könyvtárában is megvalósíthat.

Harmath Artemisz Eger-02

Harmath Artemisz előadásában ismertette a lelkes szakemberekkel az IGYIC programját és tevékenységeit, egyúttal más meghívottak előadásait is meghallgatta.

Harmath Artemisz Eger-01

Az egri tévé is készített egy riportot dr. Harmath Artemisszel, ezt IDE kattintva megnézhetitek.