Vissza
  • 2022.08.05
  • Wittmann Ildikó

A Tölgyerdőtől a Kisgombos Meseboltig

Wittmann Ildikó programajánlója. 

KÖNYV

Vadonatúj mesék a Tölgyerdőből

Julia Donaldson és Axel Scheffler népszerű képeskönyvsorozata, a Tölgyerdő meséi újabb részekkel bővült. Borz zenekara és Vakond szemüvege sem fog csalódást okozni a kicsiknek, ezekben a mesékben is szükség lesz majd a segítségükre, hogy az elveszett tárgyak a helyükre kerüljenek a könyvecskékben megbújó ablakok mögött. Tökéletes első olvasmányok a piciknek.

Bővebben: ITT

Elek Ilona képeskönyvben

A Naphegy Kiadó hiánypótló életrajzi képeskönyvsorozata legújabb kötetében Elek Ilona életével ismerkedhetnek meg a gyerekek (A lány, aki olimpiát nyert címmel). Elek Ilona a magyar sport első női olimpiai bajnoka, hatszoros világ-, ötszörös Európa-bajnok, aki eredetileg zongoristának készült, és bár erről lemondott a vívás kedvéért, soha nem szakadt meg a kapcsolata a zenével. A kötetet Kertész Edina írta és Szendrey Gabriella illusztrálta.

Előrendelhető: ITT

SZÍNHÁZ

Háromfejű király az Ördögkatlan Fesztiválon

Sok programot ajánlottunk az Ördögkatlanból múlt héten, egyet még most is szeretnénk: Kenéz Ágoston Háromfejű király című bábos színházi előadását, amelyet augusztus 5-én, pénteken lehet látni Villánykövesden, a Teleki Ligetben. A mese szinopszisa alapján is látatjuk, hogy érzékenyen, gyerekperspektívából foglalkozik a gyász kérdésével. Kicsiknek és nagyoknak is ajánljuk!

Részletek: ITT

KIÁLLÍTÁS

Papryka és Ribiszke Belgrádban

Sásdi Laura illusztrációi, amelyeket Milena Wartecka-Ducki Papryka és Ribiszke című mesekönyvéhez készített, bekerültek az idei belgrádi Ilustrofest kiállítási anyagába. Gratulálunk! Az izgalmas, friss kiállítási anyagot júliusban lehetett megtekinteni a belgrádi Kalmegdan-erődben.

Részletek: ITT

KÉPZÉS

Könyvmenedzsment újra a Pécsi Tudományegyetemen

Megnyílt a jelentkezés a PTE újrainduló könyvmenedzsment szakirányú továbbképzésére. A két féléves képzést Budapesten tartják, és többek között Balázs Eszter Anna, a Lampion Könyvek szerkesztője is az oktatók között szerepel. Részletek az egyetem honlapján: ITT

Lázár Ervin ihlette alkotótábor

Az Illusztrátor Pajtások és az Író Cimborák csoportja négynapos alkotótábort tartott Kisszékelyben, amiről a Tolna Megyei Hírportál is beszámolt. A „Pajtások” és a „Cimborák” megismerkedtek a Lázár Ervin – Vathy Zsuzsa-házaspár utolsó éveinek otthont adó településsel és környezetével. A Kisszékelyen élő Horváth András ökológus kutató helytörténeti és természetbemutató sétát tartott a Négyszögletű Kerekerdő egyik tanösvényén. A tervek szerint az alkotótábort évente megismétlik, az idén született munkákból pedig augusztus 27-én nyílik kiállítás, az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Lázár Ervin – Vathy Zsuzsa-emléknapokon mutatják be a kisszékelyi művelődési házban.

Bővebben: ITT

KONCERT

Picuri Muri a Padláson

Augusztus 6-án, szombaton délelőtt 10 órakor a biatorbágyi Kisgombos Mesebolt padlásán várják a gyerekeket egy hangulatos zenés-táncolós délelőttre a Picuri Muri zenekarral.  Jegyinformáció és minden további részlet a Facebook-esemény leírásában: ITT

Wittmann Ildikó