Vissza
  • 2020.08.14
  • Wittmann Ildikó

A boldogság színei, kertmozi és Szalóki Ági koncertjei

Wittmann Ildikó kulturális ajánlója.

FILM

Kertmozi a Virág Benedek Ház udvarán

Meleg nyári estéken kellemes program a kertmozizás. A Virág Benedek Ház udvarán ráadásul remek animációs filmeket vetítenek: például augusztus 15-én 21 órától a Mirai – Lány a jövőből című filmet lehet megnézni.

A filmről bővebben ITT tájékozódhattok

ZENE

Szalóki Ági kicsiknek és nagyoknak

Augusztus 20-án, a szentendrei Skanzenben, augusztus 21-én pedig a Virág Benedek Házban lép fel Szalóki Ági Régizene kicsiknek és nagyoknak című műsorával. Spanyol, francia, olasz, német és magyar dallamok hangzanak majd el.

Kolompos a Kobuciban

Augusztus 15-én 10.30-tól lép fel az óbudai Kobuci Kertben az évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő Kolompos együttes. Ma is arra törekszenek, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot, régi népszokásokat, vagyis mindazt a páratlan kulturális kincset, melyet elődeink hagytak ránk örökségül.

A koncertre a jegyárak elővételben 1000, a helyszínen 1500 Ft-ért kaphatók.

Részletek: ITT

KIÁLLÍTÁS

Hanga Réka kiállítása a Platán Könyvtárban

Augusztus 13-án nyílt, és október 2-ig lesz látható Hanga Réka illusztrációs kiállítása az Óbudai Platán Könyvtárban. (1031 Budapest, Arató Emil tér 1.).

Minden további részlet: ITT

SÉTA

Különleges irodalmi séták a Margitszigeten címmel augusztus 16-án, vasárnap 15.00 órakor Arany János nyomába lehet eredni a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Budapesti Nyári Fesztivál szervezésében. Arany János tananyagként többször szerepel az irodalomkönyvekben; talán pont egy ilyen séta hozza még közelebb iskolás gyerekünk szívéhez a költőt…

Jegyvásárlás: ITT

ILLUSZTRÁCIÓS JÁTÉK ÉS KIÁLLÍTÁS

A boldogság színei

Augusztus 17-én nyílik, és szeptember 5-ig lesz látható a Vigadó 5. emeletén a 27. Pozsonyi Illusztrációs Biennáléról szóló kiállítás, szombatonként kísérő programokkal.

Augusztus 22-én, szombaton, délután négytől például Maros Krisztina: Milyen színű a boldogság? című képeskönyvének illusztrációi ihletik A boldogság színei című kézműves foglalkozást, amit a Furagura kreatív játszótér vezetője, Kormos Mercedes tart majd. Hét-tizenkét éves gyerekeket várnak, de a család minden tagját szeretettel látják.

További részletek: ITT

Wittmann Ildikó