Vissza
  • 2022.02.18
  • Wittmann Ildikó

70 éves a Móra Kiadó, tart a farsang – és remek új könyveket várunk!

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Érkeznek a Lampion Könyvek!

Múlt héten adtunk hírt az indulásról, és már itt is van néhány újdonság a Lampion Könyvek közül: Bajzáth Máriától a Kerek élet fája – Jeles napok mesekalendáriuma, amely a Népmesekincstár-sorozat következő darabja, valamint Simon Farnaby Haramia a szekrényemben című, nagyon viccesnek ígérkező gyerekkönyve.

Egyformázni, különbözni

Ez a címe Balázs Imre József új gyerekverseskötetének, amely a Gutenbergnél látott napvilágot, Márton Éva illusztrációival. Az ajánló szerint gyermeki rácsodálkozásra lehet készülni a könyv olvasásakor: az olvasó ismét kicsiként szemlélheti az egyszerű hétköznapi jelenségeket.

Érdemes körülnézni a Gutenberg oldalán, mert számos új kiadványuk jelent meg!

Bővebben: ITT

Könyvkovász

Csodálatos ez Cerkabella által kiadott könyv, Gáll Tímea igazi beavatásélményt varázsol a Kölcsönkért kovász című kötet lapjaira, ahol nemcsak a kenyérkovászról kenyérsütésről, receptekről olvashatunk, hanem gyönyörű fotókon keresztül visszacsöppenünk a régi szép időkbe… Érdemes megosztani az élményt a család ifjabb tagjaival is! 

BESZÉLGETÉS

Bolygó Bogozó – új sorozat indul Szegeden

Ezzel a címmel indul február 23-án gyermekirodalmi rendezvénysorozat az SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék és a Bakonyi Alapítvány szervezésében Szegeden, szerdánként 16 órától. Rangos gyerekirodalmi szerzők mutatkoznak be, az első alkalom vendége például Kovács András Ferenc lesz.

Részletek: ITT  

Móra70+ – Ünnepi beszélgetések

A Móra Könyvkiadó 70 éves! Ebből az alkalomból február 24-én és 25-én ünnepi beszélgetéssorozatot tartanak a B32 Kultúrtérben.

A kétnapos konferencián tizenhat előadó villant fel fontos fejezeteket a magyar gyerekkönyvkiadás és gyermekirodalom történetéből.

Részletek: ITT 

SZÍNHÁZ

Frankenstein a Budapest Bábszínházban

A Budapest Bábszínház legfrissebb előadása Mary Shelley Frankenstein-históriáját adaptálja színpadra. A bemutató február 25-én, pénteken lesz, az előadást 16 éven felülieknek ajánlják. Magány, identitáskeresés, kitaszítottság… Csak néhány fontos kérdés, amire az előadás a választ keresi.

Részletek: ITT 

Dorka és az elgurult gomb debütál a Jurányiban

Folytatódik a Pagony, a Jurányi és a Füge Produkció közös sorozata, amelyben egy-egy művészpár mutat be egy-egy Pagony-mesekönyvet. Most Mórocz Adrienn és Kovács Lehel adják elő Harcos Bálint Dorka és az elgurult gomb című meséjét.

Premier február 20-án, vasárnap 10.15-kor a Jurányiban.

Részletek: ITT 

ZENE

Jancsi és Juliska az Eötvös10-ben

Ismét BonBon Matiné vasárnap, február 20-án 10 órától az Eötvös10-ben Dobszay-Meskó Ilona, valamint Lukácsházi Győző vezetésével, a szereplő mű pedig a Ventoscala Sinfonietta előadásában Jancsi és Juliska című művük. Igazi mesés zenei beavatásnak ígérkezik!

Részletek: ITT 

CSALÁDI

Pagony Farsang!

Február 26-án (jövő szombaton) farsang az új Pagony-könyvekkel a Bartók Pagonyban. Lehet jelmezben is érkezni, válogatott szuper programok várják a kicsiket. Lesz Arti, aki éppen most gurul be a szerzővel, Dávid Ádámmal, vadonatúj Babaróka Kiss Judit Ágnessel, pörgettyűkészítés, kavicsfestés, robotálarc-készítés…

Jegyek és minden további információ: ITT 

KIÁLLÍTÁS

Télűző illusztrációk Takács Viktóriával

Takács Viktória Hagyományaink című képeskönyvsorozatának legújabb kötete (Farsangi mese), valamint a tél végéhez és a tavaszhoz közeledő illusztrációk kerülnek főszerepbe február 26-án, szombaton délután háromtól a svábhegyi Jókai Klub galériájában.

A Farsangi mese című kötetet és az illusztrációs kiállítást Illés Andrea, a Scolar Kiadó szerkesztője mutatja be, Vikivel pedig farsangi álarcot készíthetnek a gyerekek. A belépés a programra ingyenes, az eseményen a kötetek kedvezményesen megvásárolhatók.

Részletek: ITT 

 Wittmann Ildikó