Vissza
  • 2023.01.30
  • MeseCentrum

Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum – Tekintettel a gyerekirodalomra

Az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum (IGYIC) programigazgatóság célja a magyar nyelven olvasható, értékhordozó gyerek- és ifjúsági irodalom szerzőinek és kiadványainak népszerűsítése, a pedagógusok és a kultúraközvetítők szakmai segítése, összekötése, a szülők és az érdeklődő közönség tájékoztatása.

Programigazgatóságunk tevékenységének része, hogy gyerek- és ifjúsági irodalmi mintaprojekteket hoz létre és módszertani segítséget nyújt óvodától a gimnázium végéig, valamint elősegíti az alkotók és olvasók személyes találkozását. Honlapunkon és Facebook-oldalunkon (IGYIC) követheti aktuális projektjeinket.

Online gyerekirodalmi magazinunk, a MeseCentrum, amely egyben az IGYIC „kirakata”, naponta friss tartalommal bővül. Rovatainkban független szakértők írásai segítenek tájékozódni a gyerekkönyvek soktényezős piacán a szülőknek, a pedagógusoknak és a gyerekirodalmi szakmáknak is.

A Vadlazac1 és a Vadlazac2 az IGYIC nyitott továbbképzése pedagógusoknak kortárs gyerek- és ifjúsági irodalomból. Tematikus előadás- és szakmai műhelysorozat pedagógusok, könyvtárosok, valamint a friss kiadványok iránt érdeklődők számára. A projekt új és hasznos szempontokat nyújt a kortárs gyerekirodalmi művek befogadásához, segít eligazodni az újabb műfajok és médiumok között.

További projektjeink böngészhetők a honlapon!